Καταγγελία Μοράλες: Με ψάχνει η Interpol

Καταγγελία Μοράλες: Με ψάχνει η Interpol
O Eβο Μοράλες AP

Ο Εβο Μοράλες γνωστοποίησε ότι τον αναζητά η Interpol για εγκλήματα, που όπως τονίζει ο ίδιος, ουδέποτε διέπραξε. Η καταγγελία του πρώην προέδρου της Βολιβίας.

Κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας θέλει να απαλλαχθεί μία και καλή από τον πρώην πρόεδρο Εβο Μοράλες.

Από το Μεξικό, όπου και βρίσκεται αυτοεξόριστος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Μοράλες κατήγγειλε την Τετάρτη ότι τον αναζητά η Interpol για εγκλήματα, που όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν έχουν διαπραχθεί ποτέ!

Για την ακρίβεια ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι έχει λάβει “μπλε” ειδοποίηση από την Interpol κάτι που σημαίνει ότι αναζητείται επισήμως ο τόπος στον οποίο βρίσκεται ενώ γίνεται και ταυτοποίησή του.

Τη δίωξη είχε ουσιαστικά προαναγγείλει υπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Ζανίς Ανιές ο οποίος τόνισε ότι ο Μοράλες “έχει διαπράξει εγκλήματα κατά πολιτικών του αντιπάλων και κατά της ανθρωπότητας” χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μοράλες αναζητείται για σύσταση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

“Το καπιταλιστικό σύστημα αρέσκεται στο να χαρακτηρίζει όλα τα κοινωνικά κινήματα τρομοκρατικά” αρκέστηκε να σχολιάσει ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα