Καταιγίδα σαρώνει τη Γαλλία

Καταιγίδα σαρώνει τη Γαλλία

Άνεμοι που πνεόυν με μεγάλη ταχύτητα και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη Γαλλία. Δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Περίπου 400.000 νοικοκυριά στη δυτική Γαλλία έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση από το βράδυ της Πέμπτης μετά το πέρασμα της καταιγίδας Χοακίμ που προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης και την προσάραξη ενός εμπορικού πλοίου με σημαία Μάλτας κοντά στις βορειοδυτικές ακτές της Βρετάνης με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή πετρελαίου. Σαράντα εννέα περιφέρειες τέθηκαν σε συναγερμό.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς καθώς δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές στις ακτές του δυτικού Ατλαντικού, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Ισχυροί άνεμοι που πνέουν με ταχύτητες 130 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής την δυτική ακτή της Γαλλίας προκαλώντας την προσάραξη του εμπορικού πλοίου TK Bremen, 109 μέτρων, με κατεύθυνση την Μάλτα. Το πλήρωμά του απομακρύνθηκε με την βοήθεια ελικοπτέρου.

Η γαλλική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν ποσότητες πετρελαίου να διαρρέουν σε αμμώδη παραλία της Βρετάνης, παρότι-σύμφωνα με την αστυνομία-η καταστροφή στις ακτές αναμένεται να είναι περιορισμένη, καθώς η διαρροή προέρχεται από ένα τμήμα της δεξαμενής καυσίμων του πλοίου.

Οι λιμενικές αρχές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό για να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους πέντε μέτρων και να αδειάσουν τις δεξαμενές του πλοίου που περιέχουν περισσότερους από 200 τόνους καυσίμων.

Οπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info, τέθηκε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας.

Επίσης, σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής Λουάρ, καθώς εξαιτίας της καταιγίδας υπάρχουν συντρίμμια στις γραμμές του τρένου.

SHARE:

24Media Network