Καταιγισμός πυρών στο εμπορικό κέντρο της Κένυας

default image

Οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν άλλα έξι από τα μέλη της ομάδας των δραστών της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι

Πυκνά πυρά ακούγονται από το εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, όπου τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση κομάντο της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κένυας έχουν υπό τον έλεγχό τους το εμπορικό κέντρο και ότι έχουν απελευθερώσει το σύνολο των ομήρων.

Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Κένυας ανιμετωπίζουν “έναν ή δύο” ένοπλους ισλαμιστές που έχουν κρυφτεί στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου Westgate του Ναϊρόμπι, δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι ένοπλοι εντοπίσθηκαν και απομονώθηκαν σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου. Σποραδικά πυρά και ο ήχος μίας έκρηξης ακούστηκαν από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τηλεοπτικό δίκτυο της Κένυας μετέδωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν άλλα έξι μέλη της ομάδας των ενόπλων της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι επετέθησαν το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές, ότι τρία από τα δέκα έως δεκαπέντε μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις.

Αμερικανοί και μία Βρετανίδα στους ενόπλους

Δύο ή τρεις Αμερικανοί και μία Βρετανίδα συμμετείχαν στην ομάδα των σεμπάμπ που επιτέθηκαν εναντίον του εμπορικού κέντρου Westgate στο Ναϊρόμπι σκοτώνοντας περισσότερους από 60 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας Αμίνα Μοχάμεντ σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η υπουργός, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις του δημόσιου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί και Βρετανοί συμμετείχαν στην ομάδα των δραστών της σφαγής.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, υπάρχουν δύο ή τρεις Αμερικανοί και μέχρι στιγμής έχω ακούσει να μιλούν για μία Βρετανίδα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, η οποία αναφέρθηκε ειδικότερα στη Βρετανίδα λέγοντας ότι είναι γνωστή από την διάπραξη και άλλων ανάλογων πράξεων.

Σε ό,τι αφορά τους Αμερικανούς, είπε, πρόκειται για νέους, μεταξύ 18 και 19 ετών, σομαλικής ή αραβικής καταγωγής, που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μινεζότα και σε μία άλλη περιοχή”.

Ομπάμα: Τρομερό το έγκλημα στην Κένυα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε τη Δευτέρα την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι από ενόπλους ως ένα «τρομερό έγκλημα» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις κενυάτικες αρχές.

«Στεκόμαστε στο πλευρό τους ενάντια σε αυτό το τρομερό έγκλημα που έλαβε χώρα», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νιγηριανό πρόεδρο, Γκούντλακ Τζόναθαν, στη Νέα Υόρκη.

Αμφότεροι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Νιγηρίας, οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον πρόεδρο της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα.

«Νιώθω τον πόνο του προέδρου Κενυάτα… ο τρόμος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αποτελεί τρόμο για όλους μας», δήλωσε ο Τζόναθαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα