Καταλονία: Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο – Εκκενώθηκε περιοχή

Καταλονία: Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο – Εκκενώθηκε περιοχή
Φωτογραφία αρχείου από την Ισπανία AP

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Καταλονίας λόγω μεγάλης φωτιά σε χημικό εργοστάσιο έξω από τη Βαρκελώνη.

Οι αρχές της Καταλονίας προχώρησαν νωρίς την Τετάρτη το πρωί στην εκκένωση της περιοχής γύρω από χημικό εργοστάσιο που βρίσκεται έξω από τη Βαρκελώνη αφού πυρκαγιά ξέσπασε στην εγκατάσταση και σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σημειώθηκε στο εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης του ομίλου Grupo Ditecsa στο Μοντόρνες ντελ Βάγες.

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνεύουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά και απομάκρυναν όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλύτες.

Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης. Η υπηρεσία πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα