Καταποντίστηκε η στερλίνα, λόγω φόβων για Brexit

Καταποντίστηκε η στερλίνα, λόγω φόβων για Brexit

Μετά την ανακοίνωση της έρευνας του ινστιτούτου YouGov για προβάδισμα του Bremain η ισοτιμία ξεπέρασε το 1,5 δολάριο. Ωστόσο δεν κράτησε για πολύ

Μεγάλη αύξηση έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων κατέγραψε η στερλίνα, μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας του ινστιτούτου YouGov που δείχνει ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ανακούφιση για τους επενδυτές που φοβούνταν ότι το Brexit θα προκαλούσε αβεβαιότητα και αστάθεια στις αγορές.

Η στερλίνα ξεπέρασε το 1,5 δολάριο, καταγράφοντας ρεκόρ για τη φετινή χρονιά ενώ το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, στις 76,14 πένες.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η στερλίνα έχασε ό,τι κέρδισε όταν το Brexit πήρε προβάδισμα έναντι του Bremain σε διάφορες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικότερα, με καταμετρημένες τις ψήφους σε πέντε εκλογικές περιφέρειες επί συνόλου 382, η Αποχώρηση από την ΕΕ προηγείται με ποσοστό 50,5% έναντι 49,5% για την Παραμονή, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Μετά το Γιβραλτάρ, υπέρ της παραμονής τάχθηκε επίσης η περιφέρεια του Νιουκάσλ όπου 65.404 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της παραμονής και 63.598 υπέρ της αποχώρησης.

Στην περιφέρεια του Σάντερλαντ η Αποχώρηση κέρδισε με μεγάλη διαφορά, με 82.394 ψήφους έναντι 51.930 που ψήφισαν υπέρ της Παραμονής.

Σύμφωνα με το BBC, τα νησιά Ορκάδες της Σκωτίας έδωσαν ποσοστό 63% στην παραμονή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
SHARE:

24Media Network