Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Ρωσία: Επιχείρηση διάσωσης στους -27 βαθμούς

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Ρωσία: Επιχείρηση διάσωσης στους -27 βαθμούς
Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιχειρούν οι διασώστες στη Ρωσία, στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε πιθανότατα λόγω διαρροής φυσικού αερίου AP

Τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα ρωσικά Ουράλια, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη κόντρα στις καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Σε θερμοκρασίες που φθάνουν μέχρι και τους 27 βαθμούς υπό το μηδέν, οι διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν τα ερείπια μιας πολυκατοικίας στα ρωσικά Ουράλια, η οποία κατέρρευσε εν μέρει δύο ημέρες νωρίτερα, έπειτα από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους.

Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί τα άψυχα σώματα 21 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 14:30 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας).

Έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, έχουν διασωθεί ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 20 προσώπων.

«Η δουλειά συνεχίζεται επιτόπου», προστίθεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένα μέρος της εννεαώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μαγκνιτογκόρσκ, μια βιομηχανική πόλη στην περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ, περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια.

Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν σ’ αυτό το κτίριο από μπετόν που είχε κατασκευασθεί το 1973, την εποχή της ΕΣΣΔ, και είχε 35 διαμερίσματα.

Οι διασώστες ανέσυραν χθες, Τρίτη, από τα συντρίμμια ένα ζωντανό μωρό. Τηλεοπτικές εικόνες το έδειξαν σε μια νοσοκομειακή κλίνη με τη μητέρα του να βρίσκεται δίπλα του.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στη Μόσχα είπαν πως βρίσκεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση και πως υποφέρει από κρυοπαγήματα, καθώς και από ένα τραύμα στο κρανίο και κατάγματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας κήρυξε τη σημερινή ημέρα πένθους.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, οργανισμός που αναλαμβάνει τις κύριες αστυνομικές έρευνες στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εκρηκτικών ή συστατικών τους στα συντρίμμια που έχουν ήδη εξετασθεί, ενώ μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν έπειτα από μια άλλη έκρηξη, χθες το βράδυ, σε μικρό λεωφορείο, επίσης στο Μαγκνιτογκόρσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές δεν έκαναν καμιά σύνδεση μεταξύ των δύο επεισοδίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα