Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Η αλήθεια δεν μπορεί να συγκαλυφθεί λέει ο Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Συμφωνία του Ουκρανού προέδρου με τον ομόλογό του του Ιράν να ξεκινήσουν από κοινού εργασίες για την αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους.

Τα ευρήματα Ουκρανών ειδικών στο Ιράν σημαίνουν πως η αλήθεια για τη συντριβή του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Είπε ακόμη ότι συμφώνησε με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί να ξεκινήσουν από κοινού εργασίες για την αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών του ουκρανικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε αυτή την εβδομάδα. Κάλεσε επίσης τους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας να είναι ενωμένοι και να επιμείνουν έως ότου η έρευνα ολοκληρωθεί.

ADVERTISING

Το Ιράν δήλωσε το Σάββατο πως ο στρατός του κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροπλάνο σκοτώνοντας και τους 176 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό εξαιτίας ενός «ολέθριου λάθους» λέγοντας ότι η αεράμυνά του εκτόξευσε πύραυλο κατά λάθος ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή μετά τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία, Ιράν, Boeing
SHARE:

24Media Network