Ρωσία: Κατασκευασμένες από τις ΗΠΑ οι κατηγορίες για παρέμβαση στις ενδιάμεσες εκλογές

Ρωσία: Κατασκευασμένες από τις ΗΠΑ οι κατηγορίες για παρέμβαση στις ενδιάμεσες εκλογές
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ σε συνάντηση για τα πυρηνικά στη Γένοβα AP

"Η Ουάσινγκτον κατασκευάζει μια δικαιολογία με σκοπό να επιβάλει για μία ακόμη φορά κυρώσεις κατά της χώρας μας", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ καταδίκασε τη δίωξη που ασκήθηκε την Παρασκευή από τις Ηνωμένες Πολιτείας σε μια Ρωσίδα για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές τις 6ης Νοεμβρίου κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι «κατασκεύασε» τις κατηγορίες αυτές προκειμένου να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

«Πιστεύουμε πως η Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μια δικαιολογία με σκοπό να επιβάλει τις περίφημες κυρώσεις της για μια ακόμη φορά εναντίον της χώρας μας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ριαμπκόφ.

Εκτίμησε πως έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί για τις εκλογές του 2016 τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ, «η Ουάσινγκτον προσπαθεί να παίξει το ίδιο χαρτί καθώς πλησιάζουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 6 Νοεμβρίου για βουλευτικές και τοπικές εκλογές στο μέσο της θητείας που έχουν χαρακτήρα τεστ για τον Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο της θητείας του.

Την Παρασκευή η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε δίωξη στην 44χρονη Έλενα Αλεξέεβνα Χουσιαΐνοβα, μια Ρωσίδα η οποία θεωρείται ύποπτη ότι οργάνωσε τη χρηματοδότηση μιας εκστρατείας προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να επηρεαστεί η ψηφοφορία.

Κατηγορείται ότι ήταν η οικονομική διευθύντρια μιας επιχείρησης που οργανώθηκε από την Αγία Πετρούπολη με τίτλο «Σχέδιο Λάχτα» που χρηματοδοτείται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Χουσιαΐνοβα είναι η πρώτη που κατηγορείται μέχρι στιγμής για απόπειρα παρέμβασης στις εκλογές του 2018.

Ο Ριαμπκόφ κατηγόρησε «ορισμένους Αμερικανούς πολιτικούς» ότι διεξάγουν «μια επονείδιστη εκστρατεία λάσπης» με πολιτικούς σκοπούς και «την ίδια στιγμή ασκούν πίεση στη Ρωσία».

Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι «επιδεικνύοντας εχθρότητα», το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει μια «ακόμη πιο ισχυρή απόρριψη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα