Κορονοϊός: Κατασκοπευτικό θρίλερ για το εμβόλιο: Ποιοι κατηγορούν τη Ρωσία για χακάρισμα

Κορονοϊός: Κατασκοπευτικό θρίλερ για το εμβόλιο: Ποιοι κατηγορούν τη Ρωσία για χακάρισμα
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού SHUTTERSTOCK

"Χοντραίνει" το παιχνίδι γύρω από το εμβόλιο για τον κορονοϊό με τη Μεγάλη Βρετανία να κατηγορεί επισήμως τη Ρωσία ότι κρύβεται πίσω από ομάδες χάκερς που επιχειρούν να σαμποτάρουν την προσπάθεια.

Γύρω από το εμβόλιο για τον κορονοϊό (το οποίο περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία όλος ο πλανήτης) έχει στηθεί, κατά πως φαίνεται, ένα κατασκοπευτικό θρίλερ για γερά νεύρα.

Οπως μεταδίδουν την Πέμπτη τα βρετανικά ΜΜΕ, ομάδα χάκερς που πιστεύεται ότι δουλεύει για τη Ρωσία, έβαλε στο στόχαστρό της οργανισμούς που δουλεύουν για τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας εμβολίου.

Από την επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βρετανικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, δεν κινδύνευσε κάποια από τις σχετικές έρευνες, δεν δόθηκαν όμως στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες.

Κατά τον Guardian είναι σπάνιο για την πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας να αναφέρει ότι άλλη ξένη δύναμη βρίσκεται από κάποια κυβερνοεπίθεση και αυτό καταδεικνύει τη σημασία του γεγονότος.

Η ομάδα APT 29 δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια. Στο στενό πυρήνα των απανταχού χάκερ είναι γνωστή και με το ψευδώνυμο “Aνετη Αρκούδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα