Κατάθεση - σοκ του κρατούμενου που βιάστηκε στις φυλακές Κύπρου

Κατάθεση - σοκ του κρατούμενου που βιάστηκε στις φυλακές Κύπρου

Τρία πρόσωπα που τον βίασαν και τέταρτο που τον παρενόχλησε κατονομάζει στην κατάθεσή του 22χρονος Ρουμάνος που εκτίει την ποινή του στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα όσα πέρασε στις Φυλακές, έδωσε σε ανακριτές της Αστυνομίας ο 22χρονος Ρουμάνος, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Λευκωσίας μετά τον ομαδικό βιασμό του από κατάδικους.

Στην κατάθεση του κατονομάζει τρία πρόσωπα που τον βίασαν και τέταρτο που τον παρενόχλησε, ενώ τα όσα υπέφερε στα χέρια τους και τα είπε στους ανακριτές, δεν περιγράφονται.

Ο νεαρός εκτίει ποινή φυλάκισης για διαρρήξεις και κλοπές. Στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται τώρα, αποφασίστηκε η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για την προστασία του και το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τη Βουλή έγκριση σχετικού κονδυλίου.

Ειδική ομάδα ανακριτών άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις και από κρατούμενους τόσο για τον βιασμό, όσο και για τις πέντε αυτοκτονίες και τις τρεις απόπειρες, ξεκινώντας από τις 18 Ιουλίου 2013 όταν Λεμεσιανός βρέθηκε κρεμασμένος λίγες ώρες μετά που μπήκε στη Φυλακή και αφού είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του.

Για κάθε υπόθεση αυτοκτονίας, απόπειρας ή βιασμού θα ετοιμαστεί ξεχωριστή έκθεση από τους ανακριτές, ενώ θα ληφθούν υπόψη και τα ευρήματα από τις δύο ποινικές ανακρίσεις που διεξήχθησαν για τις δύο πρώτες αυτοκτονίες.

Με όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι πολλοί είναι διαθέσιμοι να μιλήσουν για τα τεκταινόμενα. Από την Πέμπτη πάντως επικρατεί ηρεμία στις Φυλακές, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που είχαν ληφθεί.

Οι κατάδικοι έχουν ηλεκτρικό ρεύμα 24 ώρες, ζεστό νερό και επαρκές φαγητό. Μετακινήθηκαν ακόμα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία έξι κατάδικοι, οι οποίοι θεωρούνται σοβαρά άρρωστοι.

Πηγή: Φιλελεύθερος

SHARE:

24Media Network