Καθαιρέθηκε ο Μπελέρης από δήμαρχος Χειμάρρας

Διαβάζεται σε 1'
Ο Φρέντι Μπελέρης
Ο Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας από τον Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, αποφάσισε πριν από λίγο, την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, από τον Φρέντι Μπελέρη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η απόφαση λήφθηκε βάση του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό ο Φρέντι Μπελέρη δικάστηκε τελεσίδικα την προηγούμενη Παρασκευή με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντι Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χιμάρας και οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα