Κάθειρξη 20 ετών στον Μοχάμεντ Μόρσι για τις δολοφονίες διαδηλωτών

default image

Βαρύς ο πέλεκυς της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης για τον έκπτωτο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία διαδηλωτών

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε τον έκπτωτο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι σε 20 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία διαδηλωτών τον Δεκέμβριο του 2012, μία απόφαση που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Είναι η πρώτη απόφαση εναντίον του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αφότου ο στρατός τον ανέτρεψε το 2013 έπειτα από τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά της διακυβέρνησής του. Η απόφαση είναι εφέσιμη.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε 20ετή κάθειρξη άλλους 12 ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, περιλαμβανομένου του Μοχάμεντ ελ-Μπελτάγκι και του Έσαμ ελ-Εριάν.

Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Παρωδία Δικαιοσύνης η δίκη

Η δίκη του έκπτωτου Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ήταν μια παρωδία δικαιοσύνης, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση, δήλωσε ανώτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, μετά την επιβολή 20ετούς κάθειρξης στον Μόρσι.

“Η δίκη του ήταν μία μια παρωδία δικαιοσύνης, η οποία έχει σχεδιαστεί και ελεγχθεί από την κυβέρνηση και η οποία δεν στηρίζεται σε καμία απολύτως απόδειξη”, ανέφερε σε μία δήλωση από την Κωνσταντινούπολη ο Αμρ Νταράγκ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μόρσι.

“Θέλουν να περάσουν μία ισόβια ποινή στη δημοκρατία στην Αίγυπτο”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα