Κατηγορίες για προσβολή δικαστών κατά του Μόρσι

Κατηγορίες για προσβολή δικαστών κατά του Μόρσι

Νέες κατηγορίες για τον ανατραπέντα πρόεδρο της Αιγύπτου Μ. Μόρσι. Είχε μιλήσει απαξιωτικά κατά δικαστών σε ομιλία του λίγο πριν την επέμβαση του στρατού

Οι αιγυπτιακές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι για προσβολή της δικαιοσύνης.

Ο αρμόδιος ανακριτής διέταξε την τετραήμερη κράτηση του Μόρσι ενόψει της επιπλέον διερεύνησης της υπόθεσης, βάσει των στοιχείων της οποίας ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είχε κατηγορήσει τους δικαστές που επέβλεπαν τις βουλευτικές εκλογές του 2005 ότι είχαν νοθεύσει το αποτέλεσμα, μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Ο Μόρσι είχε απευθύνει αυτές τις κατηγορίες κατά των δικαστών δημόσια, σε μία ομιλία του λίγες ημέρες πριν την ανατροπή του από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μόρσι, που εξακολουθεί να κρατείται μετά την ανατροπή του και δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσής του των Αδελφών Μουσουλμάνων, αναγγέλθηκε ότι θα δικασθούν για την κατηγορία της παρακίνησης σε φόνο διαδηλωτών, κατά τις διαμαρτυρίες που είχαν οργανωθεί εναντίον της κυβέρνησής του τον περασμένο Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ορισθεί δικάσιμος ημερομηνία.

Επίσης εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για συνωμοσία με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς για την διάπραξη «εχθρικών πράξεων» κατά την εξέγερση του 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του προκατόχου του Χόσνι Μουμπάρακ.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network