“Καβγάς” Λαβρόφ – Πομπέο για τη Βενεζουέλα

“Καβγάς” Λαβρόφ – Πομπέο για τη Βενεζουέλα

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ συνομίλησαν τηλεφωνικά κατηγορώντας ο ένας τον άλλον. Λαβρόφ προς Πομπέο: «Καταστροφική η επιρροή των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα». Πομπέο προς Λαβρόφ: «Αποσταθεροποιητική η επέμβαση Μόσχας και Αβάνας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μίλησε για «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι «αυτή η καταστροφική επιρροή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Μάικ Πομπέο είπε στον Λαβρόφ ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» την Βενεζουέλα και ζήτησε από την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε στον ρώσο ομόλογό του ότι «η επέμβαση της Ρωσίας και της Κούβας είναι αποσταθεροποιητική για την Βενεζουέλα και για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα