"Κεραυνοί" Μακρόν: Το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά "νεκρό"

Εμμανουέλ Μακρόν
Εμμανουέλ Μακρόν AP

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των ΗΠΑ και μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΝΑΤΟ.

Με πρωτοφανή σφοδρότητα επιτέθηκε στις ΗΠΑ για τον τρόπο που πολιτεύονται εσχάτως στην εξωτερική πολιτική ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε συνέντευξή του στον Economist, o Γάλλος πρόεδρος, αφού χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ εγκεφαλικά νεκρό (!) τόνισε ότι όλοι οι σύμμαχοι οφείλουν να επανεξετάσουν τι είναι το ΝΑΤΟ και τι ακριβώς ορίζεται ως επίθεση εναντίον όλων των συμμάχων.

Μάλιστα, ο Μακρόν όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αν εξακολουθεί να πιστεύει στις διατάξεις του άρθρου 5 της συμμαχίας περί "συλλογικής άμυνας" απάντησε "δεν ξέρω".

Επίσης, ο ηγέτης της Γαλλίας είπε ότι οι ΗΠΑ δείχνουν σημάδια ότι στρέφουν την πλάτη τους στους συμμάχους αναφερόμενος στην ξαφνική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ τον προηγούμενο μήνα να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία.

Είναι σαφές ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να πιέζει στην κατεύθυνση της στενότερης ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας ως κίνησης απαραίτητης μετά τις τελευταίες παλινωδίες των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στο θέμα της Συρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μακρόν, Γαλλία, ΗΠΑ
SHARE: