Κιλιτσντάρογλου: Θα στηρίξουμε τον Ερντογάν αν κάνει το βήμα παραπάνω στα ελληνικά νησιά

Κιλιτσντάρογλου: Θα στηρίξουμε τον Ερντογάν αν κάνει το βήμα παραπάνω στα ελληνικά νησιά
O Κεμάλ Κιλιντζάρογλου AP

Βασιλικότερος του βασιλέως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει το "παραπάνω βήμα" στα "υπό κατάληψη" νησιά.

Σε μία προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια της κοινής γνώμης και να ξεπεράσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εθνικιστική ρητορική ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προχώρησε ακόμα πιο μακρικά από τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο επικεφαλής των Κεμαλιστών, που φιλοδοξούν να πάρουν την εξουσία στις προεδρικές εκλογές του 2023 και να κυβερνήσουν τν Τουρκία μετά από 20 και πλέον χρόνια ερντογανικής κυριαρχίας, μίλησε για “υπό κατάληψη” νησιά και είπε ότι θα στηρίξει τον Ερντογάν αν κάνει το παραπάνω βήμα.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Η Τετάρτη ήταν μία μέρα κατά την οποία η τουρκική εμπρηστική ρητορική βρέθηκε στο απόγειό της. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και όταν η Καγκελαρία της Γερμανίας αντέδρασε με επίσημη δήλωση λέγοντας ότι η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Γερμανία.

Ο Ερντογάν, μία μέρα πιο πριν, είχε φροντίσει να αυξήσει κατακόρυφα την ένταση λέγοντας ότι “σταματούν οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα” συμπληρώνοντας ότι “οι Ελληνες δεν έχουν μάθει τίποτα από την ιστορία”.

Τις τουρκικές θέσεις τέλος αποδοκίμασε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο με τη σειρά του υποστηρίζοντας το προφανές, ότι δηλαδή η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται. Εν συνεχεία οι Αμερικανοί κάλεσαν την Ελλάδα και την Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματικής οδού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα