Κίνα: Ανασύρθηκαν 3 νεκροί από πλημμυρισμένη σήραγγα

Κίνα: Ανασύρθηκαν 3 νεκροί από πλημμυρισμένη σήραγγα
Twitter

Επιχείρηση διάσωσης σε σήραγγα που βρισκόταν υπό κατασκευή, στη Κίνα. Κατέρρευσε ξαφνικά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εργαζόμενοι.

Στα νότια της Κίνας, στη πόλη ‘Zhuhai’, μια σήραγγα ενώ βρισκόταν υπό κατασκευή, κατέρρευσε ξαφνικά στις 15 Ιουλίου, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που βρισκόντουσαν στο σημείο να εγκλωβιστούν μέσα. Σύμφωνα με αναφορές, ακούστηκε ένας θόρυβος και κάποια κομμάτια από τα υλικά της σήραγγας άρχισαν να πέφτουν. Αμέσως ζητήθηκε να γίνει εκκένωση, καθώς άρχισε να πλημμυρίζει στο εσωτερικό της.

Οι διασώστες ανέσυραν από τη πλημμυρισμένη σήραγγα τρεις μέχρι τώρα νεκρούς, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν άλλους 11 εργαζομένους που αγνοούνται. Η προσπάθεια διάσωσης που περιλαμβάνει επίσης δύτες και ρομπότ, παρεμποδίστηκε από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα που εξέπεμπαν μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν στη σήραγγα, ως μέρος της επιχείρησης.

Τα αίτια της κατάρρευσης του έργου, βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση. Το κατασκευαστικό έργο, όπως αναφέρει το AP, φάνηκε να είχε προβλήματα ασφάλειας για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, δύο εργαζόμενοι πέθαναν σε άλλο μέρος της ίδιας σήραγγας.

Η πόλη Zhuhai είναι μια σχετικά πλούσια παράκτια πόλη στις εκβολές του δέλτα του ποταμού ‘Pearl’, η οποία αναπτύσσεται τώρα αρκετά, λόγω των κατασκευαστικών βιομηχανιών και των υψηλών τεχνολογιών της.

Επιπλέον, ήταν μια από τις πρώτες ειδικές οικονομικές ζώνες της Κίνας, όταν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα άρχισε να ανοίγει την οικονομία του έθνους, πριν από περίπου 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα