Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος Αμερικανών καθηγητών

Διαβάζεται σε 2'
Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος Αμερικανών καθηγητών
AP

Στόχος επίθεσης έγιναν τέσσερις καθηγητές αμερικανικών κολλεγίων σε δημόσιο πάρκο της επαρχίας Τζιλίν στην Κίνα.

Τέσσερις καθηγητές πανεπιστημίου των ΗΠΑ νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο δράστη σε δημόσιο πάρκο στην Κίνα.

Οι καθηγητές Κολλεγίου της Αϊόβα τραυματίστηκαν σε ένα «σοβαρό περιστατικό» κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε πάρκο στη βόρεια επαρχία Τζιλίν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κολεγίου.

Ο εκπρόσωπος του Κολλεγίου, Άνταμ Ζάμπνερ είπε ότι ο αδελφός του, Ντέιβιντ, ήταν ένας από τους τέσσερις εκπαιδευτές που τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

«Δεν έχει πάρει εξιτήριο ακόμη, αλλά είναι καλά», δήλωσε στο CBS News.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε στο BBC ότι υπήρξαν αναφορές για ένα περιστατικό με μαχαίρι στην πόλη, αλλά δεν μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Κολλέγιο είπε ότι οι τέσσερις εκπαιδευτές βρέθηκαν στη χώρα για να διδάξουν, “στο πλαίσιο συνεργασίας με ένα πανεπιστήμιο στην Κίνα”.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν φαίνεται να δείχνουν τουλάχιστον τρία άτομα να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος.

“Μεμονωμένο περιστατικό”, λέει το Πεκίνο

Η Κίνα έκανε λόγω για «μεμονωμένο περιστατικό» μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρι τέσσερις Αμερικανοί καθηγητές πανεπιστημίου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι λαμβάνει «μέτρα» για την προστασία των αλλοδαπών.

«Η αστυνομία κατά την προκαταρκτική της εξέταση εκτίμησε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Διεξάγεται έρευνα», επεσήμανε ο Λιν Ζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το περιστατικό δεν θα επηρεάσει τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα