Κίνα: Η Διεθνής Αμνηστία θα κλείσει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ

Διεθνής Αμνηστία
Διεθνής Αμνηστία SHUTTERSTOCK

Τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσει η Διεθνής Αμνηστία λόγω της νομοθεσίας περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε πέρυσι η Κίνα στην πόλη.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ ως το τέλος του έτους, εκτιμώντας ότι είναι «αδύνατο» να εργάζεται εκεί ελεύθερα λόγω της δρακόντειας νομοθεσίας περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε πέρυσι η Κίνα στην πόλη.

«Η απόφαση αυτή, που ελήφθη με βαριά καρδιά, οφείλεται στον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και ο οποίος καθιστά πρακτικά αδύνατο για τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εργάζονται ελεύθερα στο Χονγκ Κονγκ και χωρίς τον φόβο σοβαρών αντιποίνων από την κυβέρνηση», εξήγησε σε ανακοίνωση η πρόεδρος του διεθνούς διοικητικού συμβουλίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ανζούλα Μία Σινγκ Μπάις.

ADVERTISING

«Το Χονγκ Κονγκ ήταν για καιρό ιδανικό για την περιφερειακή έδρα διεθνών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, όμως η πρόσφατη στοχοθέτηση τοπικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της εκστρατείας των αρχών με στόχο να εκδιώξουν από την πόλη όλες τις φωνές των διαφωνούντων», πρόσθεσε η ίδια.

Τους τελευταίους μήνες έχουν διαλυθεί περισσότερες από 60 τέτοιες οργανώσεις, περιλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων, στο Χονγκ Κονγκ, όπως και το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της πόλης.

Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει δύο γραφεία στο Χονγκ Κονγκ: ένα τοπικό, το οποίο θα κλείσει στις 31 Οκτωβρίου, και το περιφερειακό της γραφείο για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας- Ειρηνικού, το οποίο θα κλείσει ως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
SHARE:

24Media Network