Κίνα: Κατάρρευση διώροφου εστιατορίου – Τουλάχιστον 17 νεκροί

Κίνα: Κατάρρευση διώροφου εστιατορίου – Τουλάχιστον 17 νεκροί
Κατάρρευση εστιατορίου στην Κίνα AP

Στο εστιατόριο βρισκόταν, μεταξύ άλλων, οικογένεια για το γεύμα γενεθλίων ενός 80χρονου. Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός διώροφου εστιατορίου το Σάββατο στην πόλη Λινφέν, στην επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 9:40 το πρωί (τοπική ώρα) ενώ συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής παρευρίσκονταν σε γεύμα γενεθλίων ενός 80χρονου στο εστιατόριο στο χωριό Σενζουάνγκ στην κομητεία Σιανγκφένγκ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του διώροφου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, επτά σοβαρά τραυματισμένων και 21 ελαφρώς τραυματισμένων, ανέφερε η υπηρεσία διάσωσης.

Εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα. Πάνω από 710 άτομα συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, πυροσβεστών, ντόπιων κατοίκων και εκπαιδευμένων σκύλων.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν περισσότερους από 100 γιατρούς και 15 ασθενοφόρα στο σημείο της καταστροφής.

Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα