Κίνα: Μεγιστάνας καταδικάστηκε σε θάνατο για "διαφθορά και διγαμία"

Καρέ της δίκης του Σιαομίν από το κρατικό κινεζικό δίκτυο CCTV
Καρέ της δίκης του Σιαομίν από το κρατικό κινεζικό δίκτυο CCTV AP

Ένοχος για παθητική δωροδοκία ύψους 215 εκατ. ευρώ κρίθηκε από την Δικαιοσύνη ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ομίλου China Huarong

Στην εσχάτη των ποινών για "διαφθορά και διγαμία" καταδικάστηκε την Τρίτη ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ομίλου China Huarong όπως ανακοίνωσε η κινεζική Δικαιοσύνη.

Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ και για απόπειρα παθητικής δωροδοκίας ύψους επιπλέον 13 εκατομμυρίων.

Τα ποσά είναι "εξαιρετικά σημαντικά, οι περιστάσεις εξαιρετικά σοβαρές και οι προθέσεις εξαιρετικά κακόβουλες", σύμφωνα με το δικαστήριο του Τιαντζίν.

Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε επίσης ένοχος για διγαμία, "διότι έζησε επί μακρόν με άλλες γυναίκες" εκτός του γάμου του, με τις οποίες απέκτησε "παράνομα" τέκνα.

Η ομολογία του Λάι Σιαομίν τον Ιανουάριο 2020 μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CCTV. Τότε είχαν μεταδοθεί εικόνες από ένα διαμέρισμα στο Πεκίνο που ανήκε στον Λάι με χρηματοκιβώτια και ντουλάπες γεμάτες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Μεταδόθηκε επίσης οπτικό υλικό με πολυτελή αυτοκίνητα και ράβδους χρυσού που είχε δεχθεί ως μίζες.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι δεν είχε ξοδέψει ούτε φράγκο.

"Δεν τόλμησα να ξοδέψω τα χρήματα", είπε.

Η Κίνα ξεκίνησε το 2012 τεράστια εκστρατεία κατά της διαφθοράς μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Σι Τζινπίνγκ. Εκτοτε, περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν διωχθεί.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την πρακτική της δημόσιας ομολογίας που μεταδίδεται μέσω της τηλεόρασης, ως προϊόν βασανιστηρίων και εκβιασμών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
SHARE:

24Media Network