Κίνα: Νέα κίνηση σταθεροποίησης από την Κεντρική Τράπεζα

Κίνα: Νέα κίνηση σταθεροποίησης από την Κεντρική Τράπεζα

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τις τελευταίες μέρες η Κεντρική Κίνηση της Τράπεζας, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας απορρόφησε 110 δις γιουάν (16,9 δις δολάρια) από την αγορά αυτή την εβδομάδα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της προσφοράς χρήματος. Η κίνηση αυτή ακολούθησε την άντληση 220 δις γιουάν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα την περασμένη εβδομάδα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε ρέπος 7 ημερών, ύψους 250 δις γιουάν, μία διαδικασία με την οποία οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν χρεόγραφα από τις τράπεζες με συμφωνία εκ νέου πώλησής τους στο μέλλον.

Στη διατραπεζική αγορά, το επιτόκιο αναφοράς (Shibor) για μία ημέρα, που αντανακλά το κόστος δανεισμού των κινεζικών τραπεζών μεταξύ τους, αυξήθηκε σήμερα κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο 2,002%. Το Shibor για δάνεια 7 ημερών μειώθηκε 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 2,324%, ενώ το Shibor για δάνεια τριών μηνών αυξήθηκε 0,8 της ποσοστιαίας μονάδας στο 2,9035%.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Apple πήρε ένα πικρό μάθημα στην Κίνα

SHARE:

24Media Network