Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ ορκίστηκε να συνεχίσει ως υπηρέτης του λαού

Σι Τζιπίνγκ
Σι Τζιπίνγκ AP

Παρουσία περίπου 3.000 αντιπροσώπων του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου ορκίστηκε ο 64χρονος ηγέτης της Κίνας μετά την επανεκλογή του το Σάββατο

Από τα μεγάφωνα στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού άρχισε να ακούγεται η χαρακτηριστική τελετουργική μουσική και ο Σι Τζινπίνγκ πήρε τη θέση του στο βάθρο.

Η μουσική σταμάτησε, καθώς ο Σι έπιασε ένα μεγάλο κόκκινο αντίτυπο του Συντάγματος της χώρας. Ο 64χρονος ηγέτης, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι, ακούμπησε το αριστερό του χέρι στο Σύνταγμα και ύψωσε το δεξί σε γροθιά. «Υπόσχομαι πίστη στο Σύνταγμα», ξεκίνησε ο Σι. «Να προστατεύσω την εξουσία του Συντάγματος, να εκπληρώσω τις νομικές μου υποχρεώσεις, να είμαι πιστός στη χώρα και τον λαό, να είμαι ταγμένος και ειλικρινής στο καθήκον μου, να αποδεχτώ την εποπτεία από τον λαό και να εργαστώ σκληρά για μια μεγάλη σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα που είναι ευημερούσα, ισχυρή, δημοκρατική, πολιτιστικά προηγμένη, αρμονική και όμορφη».

Ο Σι υποκλίθηκε και οι σχεδόν 3.000 αντιπρόσωποι του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου (NPC) ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ήταν η πρώτη φορά που ένας Κινέζος πρόεδρος πήρε τέτοιο όρκο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την τελετή παρακολούθησαν δεκάδες εκατομμύρια Κινέζων στην τηλεόραση ή στα smartphones τους.

Το Σάββατο, ο Σι εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της ΛΔΚ.

Ο Σι ανέλαβε για πρώτη φορά την προεδρία πριν από πέντε χρόνια, δεσμευόμενος να προωθήσει τον μεγάλο αγώνα του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά και να αγωνιστεί για τη μεγάλη ανανέωση του κινεζικού έθνους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network