Κίνα: Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού ζήτησε συγγνώμη επειδή παραβίασε την πολιτική του ενός παιδιού και απέκτησε τρία

Κίνα: Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού ζήτησε συγγνώμη επειδή παραβίασε την πολιτική του ενός παιδιού και απέκτησε τρία

Όπως είπε ο ίδιος, συνεργάζεται με τις αρχές οικογενειακού προγραμματισμού στην ανατολική πόλη Γουσί κι είναι έτοιμος να δεχτεί όποια τιμωρία του επιβληθεί

Ο διάσημος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι με την σύζυγό του έχουν τρία παιδιά όταν οι αρχές κάλεσαν τον ατζέντη του να καταθέση εξαιτίας της φημολογίας ότι ο Ζανγκ παραβίασε την κινεζική πολιτική του ενός παιδιού κι απέκτησε επτά παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του γραφείου του Ζανγκ στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo (το αντίστοιχο Twitter) αργά χθες το βράδυ, ο σκηνοθέτης των βραβευμένων ταινιών, όπως το «Σήκωσε Κόκκινα Φανάρια», «Ήρωας», «Να Ζεις» και «Ιπτάμενα Στιλέτα» ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Όπως είπε ο ίδιος, συνεργάζεται με τις αρχές οικογενειακού προγραμματισμού στην ανατολική πόλη Γουσί κι είναι έτοιμος να δεχτεί όποια τιμωρία του επιβληθεί.

"Ο Ζανγκ Γιμού και η σύζυγός του Τσεν Τινγκ επιβεβαιώνουν ότι έχουν δύο γιους και μία κόρη. Για τις αρνητικές επιπτώσεις των πράξεών μου, θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου", ανέφερε η ανάρτηση στο Weibo.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο ατζέντης του Ζανγκ θα καταθέσει στις αρχές της Γουσί καθώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης αγνοούνταν.

Τον Μάιο, δημοσιεύματα στο Ίντερνετ ανέφεραν ότι ο Ζανγκ, ο οποίος σκηνοθέτησε την εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, έχει τουλάχιστον επτά παιδιά και για τον λόγο αυτόν θα του επιβάλλετο πρόστιμο 26 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον Ζανγκ κι έστειλαν ομάδες για να εντοπίσουν τον σκηνοθέτη και την σύζυγό του.

Ο Ζανγκ, 61 ετών, υπήρξε κάποτε το κακό παιδί του κινεζικού κινηματογράφου, οι ταινίες του ήταν απαγορευμένες στην Κίνα αλλά δημοφιλείς στο εξωτερικό. Στη συνέχεια όμως, έγινε το αγαπημένο παιδί του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ συχνά γίνεται στόχος των ταμπλόιντ εφημερίδων με αφορμή τις φήμες για σχέσεις με τις ηθοποιούς του.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί, αν ο ένας από τους γονείς είναι μοναχοπαίδι. Ήταν το σημαντικότερο βήμα κινεζικής κυβέρνησης προς την χαλάρωση αυτής της πολιτικής τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

SHARE:

24Media Network