Κίνα: Τεσσάρων μηνών βρέφος πέθανε σε ξενοδοχείο – Οργή για την πολιτική “μηδενικής Covid”

Κίνα: Τεσσάρων μηνών βρέφος πέθανε σε ξενοδοχείο – Οργή για την πολιτική “μηδενικής Covid”
Περίθαλψη ασθενών στην Κίνα AP

Το βρέφος, που βρισκόταν με τους γονείς του σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, στο πλαίσιο της πολιτικής "μηδενικής Covid", πέθανε αβοήθητο, αφού δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο. Οργισμένοι οι πολίτες.

Ο θάνατος ενός μωρού τεσσάρων μηνών στην κεντρική Κίνα έχει πυροδοτήσει την οργή των πολιτών, καθώς εντείνεται η απογοήτευση και η αγανάκτηση των πολιτών για την αυστηρή πολιτική “μηδενικής Covid” του Πεκίνου.

Το βρέφος, όπως μεταδίδει ο Guardian, πέθανε μετά από εμετό και διάρροια ενώ βρισκόταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην πόλη Zhengzhou, σύμφωνα με ανάρτηση του πατέρα της, Li Baoliang, στην κινεζική πλατφόρμα Weibo (αντίστοιχη με το Twitter).

Ο πατέρας του μωρού είχε καλέσει μια τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για βοήθεια αφού η κόρη του έκανε επανειλημμένα εμετό τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αλλά όταν έφτασε το ιατρικό προσωπικό και το παιδί βρέθηκε αρνητικό στον κορονοϊό, αρνήθηκαν τη νοσηλεία του, λέγοντας ότι η κατάστασή του δεν επείγει.

Ένα ασθενοφόρο έφτασε τελικά το βράδυ, αλλά χρειάστηκε δύο ώρες για να μεταφέρει το μωρό σε ένα νοσοκομείο 60 μίλια μακριά.

Όταν ένας γιατρός εξέτασε το μωρό, είχαν περάσει σχεδόν 12 ώρες αφότου ο πατέρας του είχε ζητήσει έκτακτη βοήθεια. Ο γιατρός δεν περι’εθαλψε το παιδί αμέσως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο πατέρας διαπίστωσε ότι το σώμα του μωρού είχε κρυώσει. Μετά από πολλές προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το επαναφέρουν στη ζωή και δεν τα κατάφεραν, ανακοίνωσαν τον θάνατό του τα ξημερώματα της Τρίτης.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο σοκ για εμάς. Δεν μπορούσα να το δεχτώ”, έγραψε ο πατέρας του νεκρού βρέφους, καλώντας τις αρχές να ερευνήσουν το περιστατικό. “Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου!”.

Η είδηση ήρθε λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο ενός τρίχρονου αγοριού από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στη βορειοδυτική Κίνα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πατέρας του κατηγόρησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην πόλη Lanzhou ότι “σκότωσαν έμμεσα” τον γιο του, αφού δεν του επιτράπηκε να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το εν λόγω θλιβερό περιστατικό έρχεται να αναζωπυρώσει την οργή των πολιτών, που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους αυστηρούς περιορισμούς που παραμένουν στη χώρα. Το βράδυ της Δευτέρας, εκατοντάδες στη νότια κινεζική μητρόπολη της Γκουανγκζού βγήκαν στους δρόμους σε μια σπάνια διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα