Κίνα: Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing

Κίνα: Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing
Συντρίμμια του αεροπλάνου AP

Οι αρχές της Κίνας εντόπισαν το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης του Boeing 737-800. Σε εξέλιξη οι έρευνες για το δυστύχημα.

Στην εύρεση του ενός (από τα δύο) μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737-800 στην Κίνα έφτασαν την Τετάρτη το πρωί οι κινεζικές αρχές.

Η εξέλιξη αυτή είναι πάντα πολύ σημαντική όταν μιλάμε για πτώση αεροπλάνου αφού στο μαύρο κουτί βρίσκονται όλες εκείνες οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες στους ερευνητές για να καταλήξουν στο που οφείλεται το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος της China Eastern Airlines κατέπεσε λίγο πριν την προσγείωση με μία ασυνήθιστη κάθετη πορεία η οποία αποτυπώθηκε και σ’ ένα συγκλονιστικό video.

Και οι 132 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο (επιβάτες και πλήρωμα) σκοτώθηκαν αφού η σύγκρουση στο έδαφος ήταν σφοδρότατη.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Χωρίς να υπάρχει ακόμη πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα λεγόμενα καταγραφικά μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς πώς και γιατί συνετρίβη το τζετ.

Ωστόσο, τα προκαταρκτικά δεδομένα από τον ιστότοπο Flightradar24 για τον εντοπισμό πτήσεων δείχνουν, σύμφωνα με το fortune.com ότι, σε απόσταση περίπου 100 μιλίων από τον προορισμό του και ακριβώς τη στιγμή που το Boeing 737 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει μια ελεγχόμενη κάθοδο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά, πέφτοντας από το ύψος πλεύσης των 29.100 ποδιών στα 3.225 πόδια σε λίγο περισσότερο από ενάμιση λεπτό. Αυτό ήταν και το τελευταίο σήμα του.

Τα δεδομένα του Flightradar24 υποδηλώνουν ότι η πτήση MU5735 εκτινάχθηκε προς τη γη με ρυθμό άνω των 30.000 ποδιών ανά λεπτό. Σε μια ανεξήγητη ακόμα συστροφή, τα δεδομένα του Flightradar24 δείχνουν ότι, μετά από πτώση για περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα, το αεροπλάνο σταμάτησε την πτώση και άρχισε να σκαρφαλώνει ξανά, ανακτώντας τα 1.000 πόδια σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, πριν συνεχίσει τη “βουτιά”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δυνάμεις που δημιουργήθηκαν από την τροχιά του αεροπλάνου πρέπει να εκτίναξαν αρχικά τους επιβάτες στην οροφή του αεροσκάφους και στη συνέχεια να τους έριξαν πάλι κάτω στις θέσεις τους, λόγω της απότομης αυτής αλλαγής στη φορά του.

Κάμερες ασφαλείας κοντινού ορυχείου φαίνεται να δείχνουν την πτήση MU5735 σε σχεδόν κατακόρυφη πτώση πριν από τη στιγμή της πρόσκρουσης. Σύμφωνα με το κινεζικό The Paper, επιβεβαιώνεται ότι το υλικό – που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – καταγράφηκε από τις κάμερες CCTV του ορυχείου, αλλά η εικόνα είναι πολύ θολή για να επαληθευτεί ότι το αντικείμενο στο πλάνο είναι η πτήση MU5735.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα