Ανυποχώρητος ο Κλούνεϊ: "Μεθυσμένες" οι δηλώσεις του Τζόνσον. Τα μάρμαρα τεμαχίστηκαν και πουλήθηκαν

Ανυποχώρητος ο Κλούνεϊ: "Μεθυσμένες" οι δηλώσεις του Τζόνσον. Τα μάρμαρα τεμαχίστηκαν και πουλήθηκαν

Συνεχίζεται η διαμάχη Κλούνεϊ-Τζόνσον. "Υπερβολές υποβοηθούμενες από μερικά ουισκάκια" χαρακτήρισε ο σταρ του Χόλιγουντ τις δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου σχετικά με την τοποθέτηση του ηθοποιού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Τζορτζ Κλούνεϊ στον δήμαρχο του Λονδίνου σχετικά με την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε κατηγορήσει τον Κλούνεϊ ότι με τις δηλώσεις του υπέρ της Ελλάδας "υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα", ενώ είχε πει πως "Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του George Clooney" (στα αγγλικά, η φράση "lose your marbles" σημαίνει "τα έχεις χάσει") ειρωνευόμενος τον Αμερικανό ηθοποιό.

Ο Κλούνεϊ  απάντησε στον δήμαρχο του Λονδίνου με δηλώσεις του στην βρετανική Ηuffington Post: "Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου δεν είχε καμιά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα περιέγραφα τις δηλώσεις του ως υπερβολές υποβοηθούμενες από μερικά ουίσκι. Έχω βρεθεί και εγώ σε παρόμοια θέση, οπότε δεν κρατάω κακία".

Και συνέχισε "Όταν μιλάμε για πραγματικά γεγονότα και όχι την ιστορία όπως την φαντασιώνεται ο καθένας, ας λάβουμε υπ’ όψιν μας τις αποφάσεις της Ουνέσκο, όπως έχουν συμφωνηθεί από όλα τα κράτη. Σε περίπτωση εισβολής κανένα έθνος δε μπορεί να πουλήσει την πολιτιστική κληρονομιά του κράτους που βρίσκεται υπό κατοχή.

Είναι γεγονός ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα τεμαχίστηκαν από τους Τούρκους και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έγινε κομμάτια. Σαν να πουλιόταν το κεφάλι του "Δαυίδ" του Μιχαήλ Αγγέλου στην Αγγλία, το χέρι του στο Βατικανό και τον κορμό του στο Metropolitan Museum.

Υπάρχουν πολλές αφορμές σε διάφορες χώρες για να αρχίσει μια τέτοια συζήτηση. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός της Βρετανίας, στην συντριπτική του πλειοψηφία, τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και ο υπόλοιπος κόσμος επίσης συμφωνεί. Αν θέλετε να μιλάτε με στοιχεία, αυτά είναι στοιχεία. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ".

Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο

Με τη σειρά του εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου με δηλώσεις του στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, επισήμανε τα εξής: "Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, όπως και ο κάθε άνθρωπος, έχει δικαίωμα της δικής του άποψης για το θέμα. Αλλά υπάρχει ένας εξαιρετικά περίπλοκος διάλογος γύρω από αυτό. Ο κόσμος μπορεί να παραπλανηθεί, όταν το θέμα συζητιέται δημόσια, καθώς τα γεγονότα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπόρις Τζόνσον: Ο Κλούνεϊ είναι νοσταλγός του Χίτλερ

Δημοσκόπηση Guardian: "Ναι" στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα λέει το 79%

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ "ξαναχτυπά" επιμένοντας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

SHARE:

24Media Network