Κολομβία: "Μπλόκο" σε συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας AP

Ξάδερφος του Βενεζουελάνου προέδρου και η οικογένειά του προσπάθησαν να διαφύγουν από το blackout που έχει παραλύσει εδώ και μέρες τη χώρα τους.

Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εμπόδισε την είσοδο στην χώρα ενός ξαδέρφου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της οικογένειάς του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές της Μπογκοτά, προσπάθησαν να διαφύγουν από το μπλακάουτ που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες την Βενεζουέλα.

Ο Αργκιμίρο Μαδούρο, 53 ετών και εννέα μέλη της οικογένειάς του επιχείρησαν να εισέλθουν στην Κολομβία από την Ριοχάτσα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Γκουαχίρα.

Σύμφωνα με την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, θέλησαν να «περάσουν μερικές μέρες στην χώρα έως ότου αποκατασταθεί η κρίση στην ηλεκτροδότηση στην Βενεζουέλα» και εξαιτίας της «ανυπόφορης ζέστης».

Κολομβιανοί αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας τους αρνήθηκαν την είσοδο καθώς αυτά τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στον κατάλογο 300 ατόμων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία εξαιτίας της εγγύτητάς τους στον Βενεζουελάνο πρόεδρο.

Ο ξάδερφος του Μαδούρο συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, καθώς και από την νύφη του, τον σύζυγό της και τρία ανήλικα παιδιά.

«Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα κοντά στο καθεστώς Μαδούρο να εισέλθουν στην Κολομβία για διακοπές», δήλωσε ο διευθυντής της μεταναστευτικής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο «δικτατορία», είναι μεταξύ των περίπου 50 χωρών που αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με την Μπογκοτά να ηγείται των διπλωματικών προσπαθειών εξοστρακισμού του Μαδούρο από την εξουσία.

Παρόλο που Κολομβία και Βενεζουέλα έχουν κοινά σύνορα 2.200χλμ, η κυβέρνηση Ντούκε, που βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη Αυγούστου δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ αποσύρουν το διπλωματικό τους προσωπικό από το Καράκας

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό ζητά να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα τρία σενάρια για το μέλλον της Βενεζουέλας - Όλα τα ενδεχόμενα πάνω στο τραπέζι

SHARE:

24Media Network