Κομισιόν: Πρόταση για διακοπή πτήσεων από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης “Μποτσουάνα”

Κομισιόν: Πρόταση για διακοπή πτήσεων από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης “Μποτσουάνα”
ΑSSOCIATED PRESS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, γνωστοποίησε η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών από την Νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κι ενώ η νέα μετάλλαξη προκαλεί παγκόσμια ανησυχία με τον ΠΟΥ να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει το θέμα.

Μετά τη Βρετανία και την Ιαπωνία οι οποίες διέκοψαν τις πτήσεις από 6 χώρες της Νότιας Αφρικής, και η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε πως θα περιορίσει τις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές της χώρες σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

H Αυστραλία προειδοποίησε ότι είναι ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από την αφρικανική χώρα, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κίνδυνο από την αύξηση της μετάδοσης του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε πως θα αντιδράσει ταχύτατα, αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάξει τη νέα παραλλαγή, ως ένα σημαντικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version