news 24/7

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκφράζει ανησυχία για τις "σοβαρές περικοπές" προϋπολογισμού

Για τις μεγάλες περικοπές που προτείνονται για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του μπλοκ από το 2021, εξέφρασε ανησυχία η νέα επικεφαλής της Κομισιόν.

Στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα

Μητσοτάκης καλεί ΕΕ να βάλει φρένο σε Τουρκία για το φυσικό αέριο

Οι κινήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια για αξιοποίηση των πηγών φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο

Άλλαξε όνομα ο "Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής"

Τροποποιείται το όνομα του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά που έφερε τον τίτλο "προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" μετά τις αντιδράσεις που είχαν προηγηθεί και είχαν διατυπωθεί κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Αναβολή ενός μήνα για τη νέα Κομισιόν

"Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να ψηφίσει εγκαίρως για να επιτρέψει στη νέα Επιτροπή να ξεκινήσει τις εργασίες της την 1η Δεκεμβρίου, ζητεί τον ταχύ διορισμό των τριών νέων επιτρόπων ", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κοινοβουλίου, Ζομ Ντους.

Φωτογραφία αρχείου.

Βρυξέλλες: Ζητούν έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

Την κοινή επιστολή υπογράφουν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο νέος πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θα διαμορφώσει έναν χώρο κατοικίας δίπλα στο γραφείο της στις Βρυξέλλες

Οι συνεργάτες της επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "ζήτησε να διαμορφωθεί μια κατοικία μέσα σ' έναν χώρο περίπου 25 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο γραφείο της για τις νύκτες που θα περνά στις Βρυξέλλες".

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα στο "γκριλ" και η ώρα της κρίσης για τον Σχοινά

Δεν "τιμά" τον Σχοινά ο τίτλος περί χαρτοφυλακίου ευρωπαικού τρόπου ζωής, αναφέρουν Έλληνες ευρωβουλευτές. Ζόρια για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς οι ευρωβουλευτές στέλνουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του ευρωκοινοβουλίου.

Ευρωκοινοβούλιο

Μετά τη Ρουμάνα και τον Ούγγρο τώρα "κόβεται" και η Γαλλίδα Επίτροπος;

Μηνύματα του Ευρωκοινοβουλίου προς Μέρκελ και Μακρόν (καθώς η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θεωρείται “μαριονέτα” τους) πως διεκδικεί μέρος της εξουσίας. Την Πέμπτη η ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΕΕ: Ακατάλληλοι οι υποψήφιοι Επίτροποι Ρουμανίας και Ουγγαρίας

Η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων τους έκρινε ακατάλληλους να συμμετέχουν ως επίτροποι στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεωρώντας πως τα προσωπικά τους συμφέροντα συγκρούονται με αυτά που θα κληθούν να υπερασπιστούν.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά στο Ευρωκοινοβούλιο

Τι γίνεται με το όνομα του χαρτοφυλακίου του έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν. Ποιοι υποψήφιοι Επίτροποι ενδέχεται να θυσιαστούν από την Πρόεδρο της Κομισιόν και γιατί σε αυτούς τους δυο δεν θα είναι ο Ούγγρος που επέλεξε ο Όρμπαν.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Προς αλλαγή ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά- το θέλει και ο ίδιος!

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρεται να πείθεται πως πρέπει να αναθεωρήσει την -επιεικώς- αμφιλεγόμενη απόφασή της να ιδρύσει χαρτοφυλάκιο για την “προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”! Η Μαρίν Λεπέν πανηγυρίζει ήδη μάλιστα για την ίδρυση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου! Προβλήματα και με τον Ούγγρο Επίτροπο

Μαργαρίτης Σχοινάς

Αλλάζει όνομα το χαρτοφυλάκιο του Σχοινά. Συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος του 13ου συνεδρίου της ΝΔ το Δεκέμβριο, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός. Ο προγραμματισμός στην Ευρωβουλή, όπου την ερχόμενη εβδομάδα τα κύρια θέματα είναι η Λαγκάρντ και το Brexit

Ο αντιπροεδρίας της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ολιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με πλούσιους πόρους

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε "εθνική επιτυχία" την ανάληψη της αντιπροεδρίας της ΕΕ με σημαντικά χαρτοφυλάκια και τόνισε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων.

Φωτό αρχείου: Άνγκελα Μέρκελ και Αντώνης Σαμαράς σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες.

Η Κομισιόν, ο Σχοινάς και η Μέρκελ που δεν ήθελε τον Σαμαρά

Υψηλότερο αξίωμα από αυτό που εφέρετο αναμενόμενο απέκτησε τελικά η Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λαιεν. Το ιστορικό της υπόθεσης και γιατί η Μέρκελ είπε όχι για Σαμαρά

Ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Για πρώτη φορά Έλληνας αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Κομισιόν. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια Μετανάστευσης και Προσφυγικού, Ασφάλειας, Απασχόλησης και Εκπαίδευσης.

Η νέα επικεφαλής της Κομισιόν κατα τη συνάντησή της με τον πρώην πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κομισιόν: Τους νέους επιτρόπους ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο διορισμός των νέων μελών της Κομισιόν θα πρέπει να επικυρωθεί στις 22 Οκτωβρίου με ψηφοφορία της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΕΕ: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει μια "νέα συμφωνία για τη μετανάστευση"

"Γνωρίζουμε ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά εκτεθειμένες: είναι θεμελιώδες να κατορθώσουμε να εγγυηθούμε την αλληλεγγύη της ΕΕ" στις χώρες αυτές, ανέφερε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μια ισορροπημένη ΕΕ που μπορεί να είναι δυνατή αν είναι ενωμένη

"Ο κόσμος ζητάει περισσότερη Ευρώπη και χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, μόνο εάν είμαστε μαζί" δήλωσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Φον Ντερ Λαιεν: Ευτυχής που η θητεία μου συμπίπτει με τη μεταρρυθμιστική κυβέρνησή Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μίλησε θερμά για τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγγέλλει σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκε εναντίον της άδικης μεταχείρισης των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, μολονότι η Κομισιόν έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με αρκετές από αυτές.

Η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Κομισιόν: Νέα πρόεδρος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας συγκέντρωσε 383 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητάς της και 327 κατά, ενώ 22 ευρωβουλευτές απείχαν από την διαδικασία.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Πρασινίζει" την ομιλία της για να πείσει τους ευρωβουλευτές

Στη σημερινή της ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε ότι το κλίμα θα είναι μία από τις μεγάλες προτεραιότητές της εάν εκλεγεί. Στις 18.00 (τοπική ώρα) η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυτή είναι η νέα "σιδηρά κυρία" της Κομισιόν

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αν αναλάβει τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι της Κομισιόν, ούσα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη αυτή τη θέση. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη μεγάλη νίκη για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον βιογραφικό.

Ursula von der Leyen

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμμαχος της Μέρκελ, για διάδοχος του Γιούνκερ - Λαγκάρντ για ΕΚΤ

Άλλοι υποψήφιοι που συζητούνται είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ως πιθανός διάδοχος του Τουσκ στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Ο Μάρος Σέφκοβιτς της Σλοβακίας μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προσθέτει.

Εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), με τίλτο " Εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χτίζουμε το κοινό μας μέλλον".

Γερμανίδα υπουργός Άμυνας για ΑΟΖ Κύπρου: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

Υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής τάχθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Η Γερμανίδα πολιτικός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία. Κατά της πολιτικής ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό- μεταναστευτικό

German Defence Minister Ursula von der Leyen, center, and Jordanian Chairman of the Joints Chief of Staff Mahmoud Freihat, left, walk past a Mercedes-Benz Zetro off-road truck during a ceremony handing over equipment to Jordan, at Marka airport, Amman, Jordan, Sunday, Jan. 14, 2018. Germany's defense minister handed over handed over 70 Mercedes trucks, 56 Mercedes mini vans and two training aircraft worth a total of $22 million to the Jordanian military during a visit to the kingdom. (John MacDougall/Pool Photo via AP)

Γερμανία: Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ίσως γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Κερδίζει έδαφος η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας για τη διαδοχή του Γενς Στόλντενμπεργκ στο "τιμόνι" του ΝΑΤΟ, που ενδέχεται να αποκτήσει για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής