Κόμπι Μπράιαντ: Ανασύρθηκαν τρεις σοροί από το μοιραίο ελικόπτερο – Ξεκινά η αναγνώριση

Κόμπι Μπράιαντ: Ανασύρθηκαν τρεις σοροί από το μοιραίο ελικόπτερο – Ξεκινά η αναγνώριση
Τα σωστικά συνεργεία στο τόπο του συμβάντος AP

Δεν διευκρινίστηκε ακόμα εάν κάποια από τις τρεις σορούς ανήκει στον κορυφαίο αθλητή του NBA, Κόμπι Μπράιαντ ή στην 13χρονη κόρη του, Τζιάνα.

Τρεις σοροί από τους επιβάτες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη την Κυριακή και οδήγησε στο θάνατο εννέα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του κορυφαίου αθλητή του NBA, Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, ανασύρθηκαν σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Λος Άντζελες.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίστηκε εάν κάποια από τις τρεις σορούς ανήκει στον διάσημο μπασκετμπολίστα ή στην κόρη του. Μεταφέρθηκαν, όπως γράφει το Cnn.com, σε επιστημονικό κέντρο για να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης.

Πυροσβεστική και αστυνομία πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων θυμάτων.

Το μοιραίο 15λεπτο που το ελικόπτερο “παγιδεύτηκε” στην ομίχλη

Το ελικόπτερο του πρώην αστέρα των Λέικερς περιστρεφόταν επί 15 σχεδόν λεπτά πάνω από την περιοχή Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια περιμένοντας να “αδειάσει” ο εναέριος χώρος από τον πύργο ελέγχου.

Σ’ αυτά τα κρίσιμα, όπως αποδείχθηκε, 15 λεπτά ο πιλότος πετούσε το ελικόπτερο βασιζόμενος στη φυσική του όραση και όχι στα όργανα, με την ορατότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν τη μοιραία πρόσκρουση ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου ακούγεται να λέει στον πιλότο ότι “πετάς πολύ χαμηλά”. Εν τέλει αυτό ήταν και το μεγάλο “λάθος”. Η πρόσκρουση στη συνέχεια ήταν αναπόφευκτη.

Dailymail

Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές από την αρχή της πτήσης περίπου στις 9 τοπική ώρα. Η περιστροφή των 15 λεπτών άρχισε στις 9:20 και παρά το γεγονός ότι, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, ο πιλότος θα μπορούσε να πάρει άδεια για να πετάξει μόνο με τη βοήθεια των οργάνων δεν το έκανε.

Στις 9:44 ο πιλότος επιχείρησε να δώσει λίγο ύψος, όμως αυτή η προσπάθεια δεν αποδείχθηκε αρκετή για να αποφευχθεί η θανατηφόρα πρόσκρουση.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης το ελικόπτερο πετούσε με 184 μίλια την ώρα και έχανε ύψος με ρυθμό 4.000 ποδιών το λεπτό!

Ήταν πολύ έμπειρος ο πιλότος του ελικοπτέρου

Η ταυτότητα του Άρα Ζόμπαγιαν, του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, ήταν αυτή που επιβεβαιώθηκε τελευταία, με τα αμερικανικά μίντια να επικεντρώνονται στο προφίλ και το βιογραφικό του.

Σε πληθώρα δημοσιευμάτων, που επικαλούνται επαγγελματίες που τον γνώριζαν καλά, αναφέρεται πως επρόκειτο για έναν πολύ έμπειρο πιλότο, που είχε πετάξει ξανά στο παρελθόν υπό παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Ένας φίλος του εξήγησε μάλιστα πως ο Άρα Ζόμπαγιαν “ήταν πολύ αγαπητός στον χώρο των πιλότων, δίδαξε επίδοξους πιλότους τη δουλειά και υπήρχε μεγάλη εκτίμηση για την ποιότητα και το έργο του”.

Επικαλούμενοι άλλες πηγές, στις ΗΠΑ επεσήμαναν επίσης πως ο πιλότος της μοιραίας πτήσης του ελικοπτέρου φαίνεται πως είχε την αίσθηση πως είχε περάσει από όλους τους λόφους της περιοχής και σταδιακά θα έβγαινε σε “καθαρό τοπίο” δίχως τον φόβο της σύγκρουσης.

Τα θύματα

Τις τελευταίες ώρες έγιναν γνωστά και τα ονόματα των υπόλοιπων θυμάτων.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι στο ελικόπτερο ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ του Orange Coast College, Τζόζεφ Αλτομπέλι, μαζί και η σύζυγός του και η κόρη του. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενός ακόμη θύματος, της Κριστίνα Μάουζερ έκανε ανάρτηση στο facebook όπου γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της συζύγου του και προπονήτριας της κόρης του “Black Mamba”.

Εν συνεχεία, όπως μετέδιδαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Λος Άντζελες ταυτοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα θύματα: Πρόκειται για τη Σάρα Τσέστερ και την κόρη της, Πέιτον, που ήταν επίσης συμπαίκτρια της Τζιάνα, καθώς και του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, το 50χρονου Αρά Ζομπαγιάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα