Κονγκό: Τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα

Κονγκό: Τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα

Η επιδημία του ιού Έμπολα, η οποία είχε ξεσπάσει στις 17 Αυγούστου στον τομέα του Ισίρο  κηρύχθηκε επισήμως ότι έληξε στις 23 Νοεμβρίου μετά το θάνατο 34 ανθρώπων.

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου, συνολικά 62 κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα, ενώ κανένα νέο κρούσμα δεν έχει διαγνωστεί από τις 11 Οκτωβρίου.

Σε προηγούμενη έκθεσή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε λόγο για 36 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, συνολικά 797 άνθρωποι παρακολουθήθηκαν στη χώρα μετά την επαφή τους με ασθενείς. Οκτώ μέλη του ιατρικού προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του ιού.

Το υπουργείο Υγείας, ο ΠΟΥ, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών που εδρεύει στην Ατλάντα των ΗΠΑ είχαν κινητοποιηθεί από την εμφάνιση της νόσου, διοργανώνοντας κυρίως επιχειρήσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Κατά του Έμπολα δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο και ο ιός αυτός προκαλεί το θάνατο ποσοστού 25%-90% των ασθενών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Στη γειτονική Ουγκάντα, ένα νέο ξέσπασμα επιδημίας του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει το θάνατο ήδη δύο ανθρώπων, ένα μήνα μετά την κήρυξη επισήμως της λήξης προηγούμενου ξεσπάσματος του ιού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων στο δυτικό τμήμα της χώρας. Αναλύσεις που έγιναν απέδειξαν ότι η επιδημία στην ΛΔ Κονγκό δεν συνδέεται με αυτήν στην Ουγκάντα, καθώς τα στελέχη του ιού είναι διαφορετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η πιο θανατηφόρα μορφή του Έμπολα μεταδίδεται από τον αέρα

SHARE:

24Media Network