Σύνοδος Κορυφής: Τέλμα και σκληρή αντιπαράθεση

Σύνοδος Κορυφής: Τέλμα και σκληρή αντιπαράθεση
Συμβούλιο υπουργών Eurokinissi

"Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ' ό,τι είχε προβλεφθεί" σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζ. Κόντε. Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σε αδιέξοδο οδηγείται η Σύνοδος Κορυφής, η οποία είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξει σε μια συμφωνία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος με δήλωσή του μέσω Facebook, αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “αναζητούνται και πρέπει να βρεθούν λύσεις προς το συμφέρον όλων”.

“Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τελικά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ότι είχε προβλεφθεί. Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία ακόμη συζητάμε και που δεν καταφέρνουμε να λύσουμε”, τόνισε ο Κόντε.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

“Αναζητούμε και πρέπει να βρούμε μια σύνθεση των διαφόρων θέσεων, διότι είναι προς το συμφέρον όλων. Πρέπει να διατηρήσουμε, όμως, και τις σημαντικότερες συνισταμένες, αρχίζοντας από το ότι τα μέσα πρέπει να είναι ουσιαστικά και ανάλογα με την υφιστάμενη κρίση. Τουτέστιν αποτελεσματικά. Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, σταθερή και ισχυρή”.

Η νέα συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα