Κοριτσάκι 7 ετών παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από ρομπότ

Κοριτσάκι 7 ετών παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από ρομπότ

Σοκαριστική υπόθεση, για την οποία η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα

Μία περίεργη υπόθεση, την πρώτη του είδους της, έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι αρχές στην Αγγλία, καθώς ένα κοριτσάκι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά online από ένα ρομπότ. Η μητέρα της υποστηρίζει ότι "αρρώστησε" από τα μηνύματα που εστάλησαν στο 7χρονο παιδί της.

Το περιστατικό συνέβη στο Κεντ, με την μητέρα να βρίσκει στο iPad της κόρης της τα προκλητικά μηνύματα. "Σε προκαλώ να μου κάνεις κάτι πονηρό" ανέφερε το μήνυμα που εστάλη από το Cleverbot, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο, το οποίο το παιδί δεν κατάλαβε. Σε ένα άλλο μήνυμα, το μηχάνημα λέει στο κορίτσι ότι "αγγίζω το σώμα σου ενώ σε φιλάω".

ADVERTISING

Κανένας άνθρωπος δεν "κρύβεται" πίσω από την εφαρμογή, η οποία συνομιλεί χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Το εν λόγω ρομπότ, που δημιουργήθηκε από Βρετανό επιστήμονα, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επικοινωνεί "ανθρώπινα", με αυτοματοποιημένες απαντήσεις βάσει προηγούμενων συνομιλιών.

Η εν λόγω εφαρμογή μάλιστα έχει περάσει τα απαιτούμενα τεστ, τα οποία κρίνουν την ικανότητα ενός μηχανήματος να παρουσιάζουν συμπεριφορά ίδια με εκείνη ενός ανθρώπου. Το Cleverbot διαπιστώθηκε ότι ήταν 59,3% ανθρώπινο στις απαντήσεις του, την ώρα που μόνο το 63,3% των πραγματικών ανθρώπων κατάφερε να πείσει ότι ήταν αληθινό.

Η αστυνομία επεσήμανε στην μητέρα ότι δεν διαπράχθηκε κανένα έγκλημα και ότι δεν μπορούν να δράσουν, επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος, στον οποίο να χρεωθεί η έρευνα.

(Πηγή: Russia Today)

SHARE:

24Media Network