Κοροναϊός: 103 νέοι θάνατοι στην επαρχία Χουμπέι

Κοροναϊός: 103 νέοι θάνατοι στην επαρχία Χουμπέι
Άνθρωποι περπατούν κάτω από πανό σχετικά με προφυλάξεις κατά του νέου κορωναϊού στο Πανεπιστήμιο Yonsei στη Σεούλ της Νότιας Κορέας AP

103 νέοι θάνατοι και 2.097 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Χουμπέι ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας.

Η επιτροπή υγείας της επαρχίας Χουμπέι, εστίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, κατέγραψε 103 θανάτους και 2.097 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 10ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

Κατά την επαρχιακή επιτροπή υγείας, είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 στη Χουμπέι. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θνησιμότητας του ιού βρίσκεται στο 3,07%.

Κατά την ίδια πηγή, υπάρχουν ακόμη 16.687 ύποπτα κρούσματα.

Οι αρχές της επαρχίας δεσμεύθηκαν χθες Δευτέρα ότι όλοι οι ασθενείς που υπάρχουν υποψίες πως έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό θα εξεταστούν σε 24 ώρες.

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι νεκροί της επιδημίας

Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας-πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έφθασε τους τουλάχιστον 1.011 νεκρούς, μετά την καταγραφή 103 νέων θανάτων στη Χουμπέι από την επαρχιακή επιτροπή υγείας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιήσει οι εθνικές αρχές.

Η επιτροπή υγείας της επαρχίας Χουμπέι, κατέγραψε εξάλλου 2.097 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 10ης Φεβρουαρίου.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας θα δώσει στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό για όλη την κινεζική επικράτεια αργότερα σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα