Κοροναϊός: 220 νέα κρούσματα στη Χουμπέι

Ο νέος κοροναϊός σαρώνει στην Κίνα
Ο νέος κοροναϊός σαρώνει στην Κίνα AP

Στην επαρχία Χουμπέι 220 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και όπως φαίνεται πρόκειται για φυλακισμένους τα στοιχεία των οποίων δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

Η επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι — εστία της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη μεγαλούπολη Ουχάν, την μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων που είναι πρωτεύουσά της — προσέθεσε 220 νέα κρούσματα στον απολογισμό που δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα, κάνοντας πλέον λόγο για 631 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αντί 411 που καταμετρούσε, εξηγώντας πως πρόκειται για φυλακισμένους που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στα στοιχεία που δόθηκαν αρχικά. 

Κατά την επιτροπή, πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επαρχία ως τα μεσάνυχτα της 20ής Φεβρουαρίου ανέρχεται σε 62.662. 

ADVERTISING

Αυτό σημαίνει — αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την ίδια — ότι ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, σε 1.109, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ως σήμερα θα πρέπει να αναθεωρηθεί σε 75.865.  

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κίνα
SHARE:

24Media Network