Κοροναϊός: Αφαίρεση άδειας σε όσα φαρμακεία κερδοσκοπούν με τις μάσκες, διέταξε ο Πούτιν

Πολίτες φορούν μάσκες.
Πολίτες φορούν μάσκες. AP

Από 1,5 ρούβλι οι μάσκες πωλούνται πια από 70 έως 100 ρούβλια. Γι αυτόν τον λόγο ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να αφαιρούνται οι άδειες σε φαρμακεία που κερδοσκοπούν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι θα πρέπει να αφαιρούνται οι άδειες από τα φαρμακεία εκείνα, τα οποία την περίοδο αυτή που γίνονται προσπάθειες για την καταπολέμηση του κοροναϊού αυξάνουν τις τιμές στις μάσκες και στα αντιικά φάρμακα.

«Πρέπει να τους αφαιρούν τις άδειες και να μπει τέλος σ' αυτή την δραστηριότητα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε πως «πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι αυτοί ώστε να μην το ξανακάνουν την επόμενη φορά». Είπε μάλιστα ότι, αν κλείσουν μερικά φαρμακεία, δεν θα υπάρξουν σίγουρα συνέπειες για τους Ρώσους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν τέτοιου είδους φάρμακα.

ADVERTISING

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είπε ότι σε μερικά φαρμακεία παρατηρείται αύξηση τιμών σε φάρμακα και μάσκες προστασίας. Συγκεκριμένα η Γκόλικοβα είπε ότι «σε μερικά φαρμακεία ανέβασαν τις τιμές πουλώντας μάσκες έναντι 70-100 ρουβλίων, όταν μια μάσκα έως τα τέλη του χρόνου πουλιόνταν στην τιμή του 1,5 ρουβλίου, δηλαδή πρόκειται για άνευ προηγουμένου αυξήσεις»

Η Γκόλικοβα είπε επίσης ότι στις 4 Φεβρουαρίου εγκαινιάσθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής υγειονομικής προστασίας (Roszdravnadzor) απευθείας γραμμή, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα κερδοσκοπίας στα φαρμακεία.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network