Κοροναϊός: Απομονώθηκε ο γενετικός κώδικας του ιού – Ελπίδες για θεραπεία

Κοροναϊός: Απομονώθηκε ο γενετικός κώδικας του ιού – Ελπίδες για θεραπεία
Ερευνητές σε εργαστήριο. Φωτο αρχείου. shutterstock

Νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού ανοίγονται μετά την απομόνωση του γενετικού κώδικα. Στους 304 οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, απομόνωσαν τον γενετικό κώδικα του κοροναϊού.

Όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, “με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χώρα του γίνεται σημείο αναφοράς για την διεθνή έρευνα επί του κοροναϊού και ότι πρόκειται να θέσει όλα τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Στο μεταξύ, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό,που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν η οποία έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε 304 ανθρώπους.

Στη Γουχάν οι Κινέζοι έσπασαν κάθε ρεκόρ κατασκευάζοντας νοσοκομείο μέσα σε λίγες ημέρες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το Ιράκ και η Ινδονησία απαγόρευσαν την είσοδο επισκεπτών από την Κίνα

Την ίδια ώρα το Ιράκ απαγόρευσε την είσοδο όλων των αλλοδαπών που έρχονται από την Κίνα λόγω των φόβων για το ξέσπασμα του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου της Κίνας (China National Petroleum Corp — CNPC) είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο ιρακινό πετρέλαιο ενώ η κινεζική κρατική CNOOC Ltd εργάζεται στο κοίτασμα Μέισαν στο νοτιοανατολικό Ιράκ.

Επιπλέον, η Ινδονησία απαγόρευσε την είσοδο σε επισκέπτες που βρίσκονταν στην Κίνα για 14 μέρες λόγω των ανησυχιών για τον νέο κοροναϊό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού στην Ινδονησία, ωστόσο οι γειτονικές Φιλιππίνες κατέγραψαν σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον ιό εκτός Κίνας.

Η Ινδονησία θα σταματήσει επίσης προσωρινά τις πτήσεις προς και από την ηπειρωτική Κίνα από την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο ινδονησιακός όμιλος Lion Air έχει ήδη σταματήσει τις πτήσεις του προς την Κίνα.

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού στη Γερμανία

Θετικά στον νέο κινεζικό κοροναϊό βρέθηκαν δύο από τα 124 άτομα που επαναπατρίσθηκαν χθες το βράδυ από την Ουχάν στην Φρανκφούρτη.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας οδηγήθηκαν άμεσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στρατοπέδου, όπου θα παραμείνουν για 14 ημέρες, ενώ έντεκα εξ αυτών μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης, με ύποπτα συμπτώματα. Τα δύο νέα κρούσματα ωστόσο δεν βρίσκονται μεταξύ αυτών των ατόμων, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Έσσης, Κάι Κλόζε.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο αεροσκάφος που προσγειώθηκε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης επέβαιναν 100 Γερμανοί, 22 Κινέζοι, ένας πολίτης ΗΠΑ και ένας Ρουμανίας.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ασθενών στην Γερμανία ανέρχεται στους δέκα, με τους οκτώ να βρίσκονται στην Βαυαρία και να συνδέονται με την εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Webasto, την οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε επισκεφθεί συνεργάτιδα της εταιρίας από την Κίνα, θετική, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, στον κοροναϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα