Κοροναϊός: "Πολύ νωρίς" για παγκόσμιο συναγερμό - Έκτακτη ανάγκη μόνο στην Κίνα, τονίζει ο ΠΟΥ

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ)  μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο The Associated Press στα γραφεία της ΠΟΥ στο Πεκίνο, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο The Associated Press στα γραφεία της ΠΟΥ στο Πεκίνο, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 AP

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο κοροναϊός δεν συνιστά ακόμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο διευθυντής του τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός Κίνας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι "πάρα πολύ νωρίς" να αποφανθεί ότι ο ιός που εμφανίστηκε στην Κίνα και άρχισε να μεταδίδεται ανά τον κόσμο συνιστά "κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος".

"Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα. Αλλά δεν είναι ακόμη μια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως και να εξελιχθεί έτσι", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος "καμιά απόδειξη" μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας.

"Ξέρουμε ότι υπάρχει μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα, αλλά επί του παρόντος αυτή η μετάδοση δείχνει να περιορίζεται σε ομάδες οικογενειών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμιά απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξελιχθεί έτσι", τόνισε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network