Κοροναϊός: Η ινδική κυβέρνηση προτείνει… ομοιοπαθητική για πρόληψη του ιού

Κοροναϊός: Η ινδική κυβέρνηση προτείνει… ομοιοπαθητική για πρόληψη του ιού
Γιατροί που φορούν ειδικές μάσκες για τον ιό. AP

Η κυβέρνηση εξέδωσε συμβουλές με βάση τις ινδικές παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές για να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικά βήματα για την αποτροπή του θανατηφόρου ιού.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των περιπτώσεων, των θανάτων και των χωρών που πλήττονται από το νέο κοροναϊό, συνεχίζει να αυξάνεται, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο ως προληπτικό μέτρο για να σταματήσει την εξάπλωση.

Σύμφωνα με το www.iflscience.com, καθώς επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση του 2019-nCoV στην Ινδία, η ινδική κυβέρνηση εξέδωσε δικές της συστάσεις για προληπτικά μέτρα. Δυστυχώς, δεν είναι αυτό που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε. Το ινδικό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε στις 29 Ιανουαρίου, ότι ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Wuhan, ο οποίος επέστρεψε στην Κεράλα, είναι θετικός στον νέο ιό και βρίσκεται απομονωμένος στο νοσοκομείο.

Περίπου 800 άτομα βρίσκονται υπό παρακολούθηση. 10 από αυτά στα νοσοκομεία. Στις 30 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση εξέδωσε συμβουλές με βάση τις «ινδικές παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές Αγιουρβέδα, Ομοιοπαθητική και Unani», για να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικά βήματα για την αποτροπή της θανατηφόρου λοίμωξης.

Εκτός από τις λογικές συμβουλές που εκδίδουν πολλές άλλες οργανώσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, να πλένουν τα χέρια σας, να μην αγγίζουν το πρόσωπό σας και να καλύπτουν το στόμα σας όταν βήχουν, η ινδική κυβέρνηση καθοδηγεί τους πολίτες να παίρνουν το album Arsenicum30, κάθε μέρα για τρεις ημέρες. Arsenicum album30 είναι ένα πολύ αραιωμένο διάλυμα που περιέχει ιχνοστοιχεία τριοξειδίου του αρσενικού – που χρησιμοποιούνται μερικές φορές για τη θεραπεία ασθενών με λευχαιμία καθώς προκαλεί το θάνατο καρκινικών κυττάρων – που χρησιμοποιούνται συχνά στην ομοιοπαθητική.

Η ομοιοπαθητική είναι ένας τύπος ψευδοεπιστημών που συχνά δηλώνεται ως συμπληρωματικό φάρμακο, βασισμένο στην ιδέα ότι «σαν να θεραπεύει», με τους ασκούμενους να προσφέρουν θεραπείες υπό μορφή αραιωμένων, έντονα αμφιλεγόμενων λύσεων. Έχει δύο βασικές αρχές: μια ουσία που προκαλεί συγκεκριμένα συμπτώματα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη αυτών των συμπτωμάτων και την πεποίθηση ότι όσο περισσότερο αραιώνεται μια ουσία, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμή της για τη θεραπεία αυτών των συμπτωμάτων.

Ο κίνδυνος έγκειται στη χρήση αυτού του τύπου “συμπληρωματικής” θεραπείας αντί της πραγματικής ιατρικής, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων. Παρά τις πολλαπλές ανασκοπήσεις της αποτελεσματικότητας της ομοιοπαθητικής, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει κάποια θετική επίδραση στο σώμα. Γι ‘αυτό πολλοί επίσημοι φορείς υγείας όπως η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνούνται να την υποστηρίξουν.

Την ίδια στιγμή, Αυστραλοί επιστήμονες καλλιέργησαν με επιτυχία τμήμα του ιού 2019-nCoV στο εργαστήριο για πρώτη φορά έξω από την Κίνα, μοιράζοντας τα αποτελέσματά τους με ερευνητές σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Μέχρι τότε, χάρη στον εύκολα μεταδοτικό χαρακτήρα του ιού, είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε συμβουλές βασισμένες σε τεκμήρια σχετικά με τον τρόπο διατήρησης της ασφάλειας και την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα