Κοροναϊός: Σε καραντίνα 195 Αμερικανοί που επέστρεψαν από την Ουχάν

Κοροναϊός: Σε καραντίνα 195 Αμερικανοί που επέστρεψαν από την Ουχάν
Επιβάτες αποβιβάζονται από το αεροπλάνο που μεταφέρει Βρετανούς υπηκόους από την πόλη του Wuhan στην Κίνα, στην RAF Brize Norton στο Oxfordshire της Αγγλίας AP

Η καραντίνα θα διαρκέσει 14 ημέρες, την ίδια στιγμή που 18 περιφέρειες στο Κουίνς και τη Νέα Υόρκη πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι 195 Αμερικανοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν της Κίνας, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα.

«Η καραντίνα θα διαρκέσει 14 ημέρες από τη στιγμή που το αεροσκάφος αναχώρησε από την Ουχάν», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια Νόσων του Αναπνευστικού, στο Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). Το αεροσκάφος έφυγε την Τετάρτη από την Κίνα και προσγειώθηκε στο Ρίβερσαϊντ στην Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ, ο επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης είπε σήμερα ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην πόλη.

Δέκα οκτώ περιφέρειες στο Κουίνς και τη Νέα Υόρκη έλαβαν οδηγίες νωρίτερα σήμερα να επιδεικνύουν προσοχή οι πολίτες τους, εάν επισκέπτονται το νοσοκομείο Elmhurst Hospital, όπου νοσηλεύεται ένα πιθανό κρούσμα του νέου κοροναϊού, έγραψε η Daily News.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα