Κορονοϊός: 71 νέα κρούσματα στη Ρωσία

Κορονοϊός: 71 νέα κρούσματα στη Ρωσία
Μέτρα προστασίας στη Ρωσία AP

Η κατάσταση στην Ρωσία δεν είναι τόσο οξεία όσο σε άλλες χώρες δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός. Σε 438 ανήλθαν τα κρούσματα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό ανήλθε σ’ ένα εικοσιτετράωρο στα 438 άτομα, δηλώνοντας ότι «στη Ρωσία η κατάσταση δεν εξελίσσεται με τέτοια οξύτητα όσο σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι μέσα στο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα, ενώ 17 άτομα ανάρρωσαν.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν είπε ωστόσο ότι η κατάσταση σε όλο τον κόσμο παραμένει δύσκολη, ενώ η κυβέρνηση του ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στην Ρωσία από τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και από τις περιφέρειες. Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είπε ότι τα μέτρα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να προετοιμασθεί καλύτερα στην περίπτωση που ο ιός αρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Υγείας από αύριο 24 Μαρτίου να ενημερώνει συστηματικά την κυβέρνηση για την ετοιμότητα των ιατρικών ιδρυμάτων κατά τόπους και την περίθαλψη που παρέχεται στου νοσήσαντες, ενώ ζήτησε από τις 27 Μαρτίου να τον ενημερώνουν προσωπικά για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις περιοχές της χώρας, για τον αριθμό των θαλάμων αρνητικής πίεσης, για τις ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τις ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό σε κάθε περιοχή.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε όπως είπε «ούτε ένα μέλος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να μην γίνει πηγή της λοίμωξης καθώς οι άνθρωποι αυτοί βοηθώντας κινδυνεύουν περισσότερο από όλους».

Τέλος ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια ρούβλια για αγορά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμακευτικών ειδών, ενώ στηρίζει τις επιχειρήσεις που παράγουν τέτοιο εξοπλισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα