Κορονοϊός: 8 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Κορονοϊός: 8 νέα κρούσματα στην Κύπρο
Δρόμος στη Λευκωσία σε καιρό πανδημίας κορονοϊού AP

Τα συνολικά κρούσματα στην Κύπρο έφτασαν τα 872. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς.

Οκτώ άνθρωποι διαγνώστηκαν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Κύπρο, σε σύνολο 1.968 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή. Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 872 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 8 από σύνολο 1.968 εργαστηριακών διαγνώσεων». Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 προκύπτουν:

-Από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 71 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

-Από σύνολο 231 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

-Από σύνολο 176 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα.

-Από σύνολο 229 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, προέκυψαν 2 κρούσματα.

-Από σύνολο 1.162 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα.

-Από 99 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

-Από δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή διάγνωση.

-Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 19.035 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 12 άτομα, με δύο εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. «Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο», προστίθεται.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά πέντε ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τέσσερις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής.

Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι «κρίσιμη αλλά σταθερή». Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα