Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία
Κορονοϊός shutterstock

Αν και έχει πληθυσμό μόλις 27, εκ. κατοίκων το Κατάρ συνεχίζει να καταγράφει καθημερινά πάρα πολλά κρούσματα κορονοϊού. Στα 51.980 τα κρούσματα στην Σαουδική Αραβία

Το Κατάρ ανέφερε το Σάββατο 1.547 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε περισσότερα από 30.000.

Με πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων, το Κατάρ έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά κάτοικο.

Η τελευταία αναφορά του υπουργείου Υγείας για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης, ανεβάζει το συνολικό αριθμό σε 30.972 περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

Στο μεταξύ, καταγράφηκε ένας θάνατος από τον κορονοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 15.

Σαουδική Αραβία: Στα 51.980 αυξήθηκαν συνολικά τα περιστατικά μόλυνσης

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε σήμερα τις 50.000, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ίδιου υπουργείου, καταγράφηκαν 2.840 νέα περιστατικά μόλυνσης, με το συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών να φτάνει στα 51.980 περιστατικά.

Ο συνήθης ημερήσιος αριθμός των περιστατικών ήταν περίπου στα 1.500, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 10 στους 302 θανάτους, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.

Η Σαουδική Αραβία είχε αναφέρει το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από την πανδημία COVID-19 στις 2 Μαρτίου, αρκετές εβδομάδες μετά το αρχικό ξέσπασμα στην Ασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα