Κορονοϊός: Αναβάλλεται η παρέλαση της 9ης Μαΐου στην Μόσχα

O Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
O Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) AP

Με τη Ρωσία να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τον κορονοϊό, ο Βλάντιμιρ Πούτιν πήρε την απόφαση να αναβάλλει τη μεγάλη παρέλαση της 9ης Μαϊου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να αναβάλλει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τη διεξαγωγή της παρέλασης για την επέτειο τη νίκης του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου και η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Νίκης.

«Έως την εορτή της Νίκης, έως την Ημέρα της Νίκης, έχει μείνει λιγότερο από μήνα, ενώπιον μας βρίσκεται, μια δύσκολη, θα το πω ευθέως, οδυνηρή επιλογή: και η ημερομηνία της 9ης Μαΐου είναι για εμάς ιερή, και η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι ανεκτίμητη» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο «η προετοιμασία για την παρέλαση της 9ης Μαΐου θα έπρεπε να αρχίσει ήδη από τώρα». «Αλλά οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την επιδημία, η κορύφωση της οποίας δεν έχει περάσει, είναι εξαιρετικά υψηλοί, και αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσουμε τώρα την προετοιμασία για την παρέλαση και τις άλλες μαζικές εκδηλώσεις».

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας και σε όλες τις αρχές να αναβάλλουν την παρέλαση της 9ης Μαΐου και όλες τις σχετικές εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματισθεί για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Πούτιν, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network