Κορονοϊός: Αργεντινή και Μεξικό αναλαμβάνουν την παραγωγή – διανομή υποψηφίου εμβολίου

Κορονοϊός: Αργεντινή και Μεξικό αναλαμβάνουν την παραγωγή – διανομή υποψηφίου εμβολίου
Εργαστήριο μελετών για τον κορονοϊό AP

Οι δυο χώρες αναλαμβάνουν τη διανομή στη Λατινική Αμερική του εμβολίου της φαρμακευτικής βιομηχανίας AstraZeneca. Βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών μελετών.

Η Αργεντινή και το Μεξικό θα αναλάβουν την παραγωγή και τη διανομή στη Λατινική Αμερική – πλην Βραζιλίας – του υποψηφίου εμβολίου για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό, που βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών μελετών, της φαρμακευτικής βιομηχανίας AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανακοίνωσε την Τετάρτη (12/08) ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες.

Η φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca «υπέγραψε συμφωνία με το Ίδρυμα Σλιμ για την παραγωγή 150 ως 250 εκατομμυρίων εμβολίων προοριζόμενων για όλη τη Λατινική Αμερική με την εξαίρεση της Βραζιλίας, που θα είναι διαθέσιμα το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θα μοιραστούν ισότιμα μεταξύ των χωρών (της περιφέρειας) οι κυβερνήσεις των οποίων θα το ζητήσουν», εξήγησε ο Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Αργεντινής πρόσθεσε:«Την παραγωγή στη Λατινική Αμερική θα αναλάβουν η Αργεντινή και το Μεξικό και αυτό θα επιτρέψει ταχεία και αποτελεσματική πρόσβαση» στο εμβόλιο «σε όλες τις χώρες της περιφέρειας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα