Κορονοϊός – Αργεντινή: Πολλά κρούσματα αλλά χαλαρώνει η καραντίνα

Κορονοϊός – Αργεντινή: Πολλά κρούσματα αλλά χαλαρώνει η καραντίνα
Εικόνα από το Μπουένος Άιρες σε καιρό κορονοϊού AP

Ανοίγουν ξανά εμπορικά καταστήματα, βιομηχανίες, χώροι λατρείας στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, όπου έχει καταγραφεί το 90% των 114.800 κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/07) ότι θα χαλαρώσει την καραντίνα στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, παρά τον υψηλό αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό.

Από την Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα, οι βιομηχανίες και ορισμένοι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι θα επαναλειτουργήσουν. Θα επιτρέπεται επίσης στους πιστούς να επισκέπτονται χώρους λατρείας και θα ξαναρχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο του Μπουένος Άιρες Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα και τον κυβερνήτη της ομώνυμης επαρχίας Άξελ Κισίλοφ.

«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το τέλος (της κρίσης). Ο κίνδυνος ελλοχεύει πάντα», τόνισε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. «Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σταδιακά σε μια φυσιολογική ζωή σε αυτόν τον νέο κόσμο που απαιτεί από εμάς να λαμβάνουμε ιδιαίτερα προστατευτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή, μια χώρα 44 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά 114.770 κρούσματα της Covid-19 και 2.133 θανάτους. Τα περισσότερα από τα κρούσματα, σχεδόν το 90%, έχουν εντοπιστεί στο Μπουένος Άιρες και την ευρύτερη περιοχή, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι αρχές είχαν χαλαρώσει την αυστηρή καραντίνα στις αρχές του καλοκαιριού αλλά την επέβαλαν και πάλι για το διάστημα 1-17ης Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα