Κορονοϊός - Αργεντινή: Σκάφτηκαν ομαδικοί τάφοι στην Κόρντομπα

Εκατοντάδες ομαδικοί τάφοι ανοίχτηκαν στην πόλη Κόρδομπα της Αργεντινής
Εκατοντάδες ομαδικοί τάφοι ανοίχτηκαν στην πόλη Κόρδομπα της Αργεντινής AP PHOTO/NICOLAS AGUILERA

Αν και η καμπύλη της επιδημίας μοιάζει να εξομαλύνεται όσον αφορά στην Αργεντινή, οι δημοτικές αρχές της πόλης Κόρντομπα προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο και έδωσαν εντολή να ανοιχτούν εκατοντάδες τάφοι.

Οι δημοτικές αρχές στην πόλη Κόρδομπα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της κεντρικής Αργεντινής, έδωσαν εντολή να ανοιχτούν περίπου 250 τάφοι μέσα στις επόμενες ημέρες, με τις πρώτες φωτογραφίες μάλιστα από το σοκαριστικό θέαμα να έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Ο λόγος που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση έχει να κάνει με την εκτίμησή τους πως θα υπάρχουν αύξηση των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού μολονότι τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες σε εθνική κλίμακα μοιάζουν να εξομαλύνουν την καμπύλη της εξάπλωσης.

ADVERTISING

"Από πέντε ως έξι λάκκους την ημέρα, τον συνηθισμένο αριθμό, πλέον ανοίγουν τους διπλάσιους", επιβεβαίωσε ο Δαμιάν Μπίσι, εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων και υπαλλήλων του δήμου.

Η απόφαση προστίθεται στις ενδείξεις πως οι αρχές στην Κόρδομπα, όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, καθώς παγκοσμίως οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασαν τους 119.000 και τα κρούσματα μόλυνσης τα 2.000.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σημειώνεται πως στην Αργεντινή έχουν καταγραφεί ως τώρα 95 θάνατοι και πάνω από 2.200 κρούσματα ενώ στην επαρχία Κόρδομπα, τη δεύτερη πολυπληθέστερη της χώρας της Λατινικής Αμερικής, έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι και 206 κρούσματα μόλυνσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Αργεντινή
SHARE:

24Media Network