Κορονοϊός - Αυστρία: Στους 186 οι νεκροί, 11.665 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Αποκλεισμένοι δρόμοι στο Σάλτσμπουργκ
Αποκλεισμένοι δρόμοι στο Σάλτσμπουργκ AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Στους 186 θανάτους και τα 11.665 επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασε η Αυστρία από τον κορονοϊό. Οι γιατροί επικρίνουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Σε 11.665 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία και σε 186 οι θάνατοι που έχουν επέλθει εξαιτίας του μέχρι το Σάββατο (16:00 ώρα Ελλάδας), ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί έφτασε τις 104.134, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Τα περισσότερα κρούσματα ( 2.817) καταγράφονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, ακολουθούν η Άνω Αυστρία με 1.868 κρούσματα, η Κάτω Αυστρία με 1.831 και η Βιέννη με 1.701.

ADVERTISING

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Εν τω μεταξύ, την έλλειψη κατανόησης εξέφρασε το Σάββατο ο ιατρικός κόσμος στην Αυστρία για την απόφαση της Βουλής, με την οποία δίνεται η δυνατότητα παροχής πληροφοριών σε σχέση με μολυσμένους ανθρώπους δημάρχους της χώρας αλλά όχι στους θεράποντες γιατρούς.

Αυτή η απόφαση θέτει σε υψηλό κίνδυνο λοίμωξης τόσο τους γιατρούς όσο και άλλους ασθενείς, όπως καταγγέλλει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Τόμας Σέκερες, επισημαίνοντας ότι πριν από δύο ημέρες οι γιατροί της χώρας ζητούσαν να λαμβάνουν την ανάλογη ενημέρωση ενόσω θα διαρκεί η κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες ως προς την κατάσταση των λοιμώξεων είναι ουσιαστικές, τόσο για να μπορεί να παρασχεθούν στους ασθενείς η κατάλληλη θεραπεία και η αντίστοιχη παρακολούθηση όσο και για να προστατεύουν τους εμπλεκόμενους γιατρούς και τους ασθενείς που βρίσκονται στη φροντίδα τους από την προσβολή του ιού.

Ο πρόεδρος των Αυστριακών γιατρών ζητά από τον νομοθέτη να υπάρξει τάχιστα μία επέκταση των νομοθετικών ρυθμίσεων, για παράδειγμα με την κοινοποίηση των πληροφοριών από τους δημάρχους προς τους θεράποντες γιατρούς, καθώς, όπως τονίζει, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να εμποδιστεί το ρίσκο μόλυνσης κι ως εκ τούτου ο κίνδυνος κλεισίματος ιατρείων με μέτρα καραντίνας.

Σημειώνεται, δε, πως στην Αυστρία τα διαγνωστικά τεστ διενεργούνται με εντολή των υγειονομικών Αρχών της περιφέρειας και του ομόσπονδου κρατιδίου και σε περίπτωση που βγουν θετικά οι διοικητικές Αρχές εκδίδουν τις γνωματεύσεις για επιβολή καραντίνας.

Μέχρι τώρα υπήρχε η δια νόμου υποχρέωση τήρησης εχεμύθειας από τις Αρχές, ωστόσο την περασμένη Παρασκευή η αυστριακή Βουλή ψήφισε νόμο που προβλέπει ότι οι εκάστοτε δήμαρχοι θα λαμβάνουν πληροφορίες για μολυσμένα άτομα όταν αυτό είναι οπωσδήποτε απαραίτητο για τη φροντίδα τους με ιατρικές υπηρεσίες ή με προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Αυστρία
SHARE:

24Media Network