Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μεξικό

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μεξικό
Εξαντλημένος γιατρός στο Μεξικό AP

Το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προχθές Τρίτη το Μεξικό, χώρα με 126 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 152.016 θανάτους, απολογισμό που αυξάνεται στους 171.378 εάν συμπεριληφθούν και οι περιπτώσεις στις οποίες θεωρείται πως ο θάνατος επήλθε εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά αυτό δεν έχει επαληθευτεί.

Με βάση τους επίσημους απολογισμούς, το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο.

Έχει επίσης καταγράψει σχεδόν 1,8 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2, το ένα από τα οποία είναι ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που ανακοίνωσε την Κυριακή πως έχει «ήπια» συμπτώματα της COVID-19.

Αλλά και αυτός ο αριθμός μοιάζει πολύ υποτιμημένος, λόγω του περιορισμένου αριθμού των τεστ που γίνονται στη χώρα, πράγμα που αναγνωρίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Η χώρα άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης την 24η Δεκεμβρίου, την οποία όμως επιβραδύνει η έλλειψη επαρκούς ποσότητας δόσεων των εγκεκριμένων εμβολίων για τον νέο κορονοϊό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα